Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Εισβολή 10.445 λαθρομεταναστών μέσα σε τρεις μήνες - Μυτιλήνη, Χίος, Λέρος, Σάμος υπό πολιορκία

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) ανέρχεται σε 10.445 άτομα..!
 
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό σώμα -ελληνική ακτοφυλακή. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ανερχόταν σε 2.863 άτομα.
Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 λαθρομετανάστες.

Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα εισβολής λαθρομεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 λαθρομετανάστες και ακολουθούν η Χίος η Λέρος και η Σάμος.

Στο μεταξύ 38 λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή Σκανδάρι της Κω. Άλλοι 43 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά - βορειοανατολικά Ρόδου. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου φιλοξενούνται.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr