Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ζευγάρι Νιγηριανών πουλούσε κοκαΐνη στο κέντρο της Αθήνας



kokaΑπό την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου ως το κέντρο της Αθήνας είχε απλώσει τα «δίχτυα» του ένα ζευγάρι Νιγηριανών που αναζητούσαν αγοραστές για τις ποσότητες κοκαΐνης που είχαν στη διάθεσή τους. Ο «πελάτης» που εκδήλωσε ενδιαφέρον, όμως, ήταν αστυνομικός!

Ερευνώντας πληροφορίες που ανέφεραν ότι αφρικανικής καταγωγής έμποροι ναρκωτικών δρούσαν στην περιοχή ευθύνης τους, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με έναν 33χρονο Νιγηριανό παριστάνοντας τους πελάτες.

Συμφώνησαν να αγοράσουν 50 γραμμάρια κοκαΐνης με αντίτιμο 3.800 ευρώ και έκλεισαν ραντεβού σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Την προκαθορισμένη ώρα, ο 33χρονος Αφρικανός έφτασε συνοδευόμενος από μια 27χρονη ομοεθνή του και, μόλις παρέλαβαν τα χρήματα, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν. 

Πάνω τους βρήκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 24 γραμμαρίων, δύο κινητά και 145 ευρώ και τους μετέφεραν στο Αγρίνιο για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.