Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ - Στοιχεία-σοκ: Ορδές λαθρομεταναστών "πνίγουν" την Ελλάδα

Ορδές λαθρομεταναστών «πνίγουν» την Ελλάδα. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν έκρηξη του φαινομένου, αφού στα τουρκικά παράλια είναι στοιβαγμένοι εκατομμύρια άνθρωποι με τους Τούρκους δουλεμπόρους έτοιμους να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά με κάθε μέσο. 
 
Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι αδύνατον να σταματήσει τα «κύματα» των λαθρομεταναστών παρά τη βοήθεια και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση επί χρόνια δεν ήθελε να δει το πρόβλημα και όχι μόνο δεν βοηθούσε την Ελλάδα, αλλά την επέπληττε κιόλας ή της επέβαλε πρόστιμα.
 
Η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας πώς η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν, αποφάσισε να απαντήσει δίδοντας τα απαραίτητα έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες που αποτελούν και την πλειονότητα όσων περνούν λαθραία τα ελληνικά σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες της Ε.Ε. που θέλουν. 
 
Αν και την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η φράση από το κυβερνητικό ανακοινωθέν θα δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στη χώρα της αρεσκείας τους με το θα τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα το νόημα δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «ξεφορτωθεί» τους πρόσφυγες στέλνοντας τους σε αυτούς που μέχρι τώρα κατηγορούσαν την Ελλάδα για ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Έφτασε λοιπόν η ώρα να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους, στην πόρτα τους.
 
Αυτή τη στιγμή χιλιάδες λαθρομεταναστών πιθανόν και βάσει σχεδίου έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ελλάδα και να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως φαίνεται κλιμάκωση αφού το πρώτο μόλις τρίμηνο του 2015 εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας 10.445 μετανάστες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 ήταν μόλις 2.863.
 
Από μόνο του αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα πρόκειται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2014 είχαν εισέλθει στην Ελλάδα 34.442 λαθρομετανάστες και εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του τριμήνου του 2015, τότε φέτος δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν τους 150.000.
 
Το εφιαλτικό σενάριο επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης μιλώντας χθες στη Βουλή και κάνοντας λόγο για 2.500.000 Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και οι μισοί είναι εν αναμονή να περάσουν στην Ελλάδα από τα παράλια. Οι 1.650.000 είναι καταγεγραμμένοι και 1.200.000 προέρχονται από την Ιορδανία. Συνολικά 4.500.000 απελπισμένα άτομα βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας...!!