Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πόλεμος συμμοριών αλλοδαπών πίσω από τα πυρά στο ΑΠΘ

Σύγκρουση μεταξύ ομάδων αλλοδαπών που διακινούν ναρκωτικά και διαπράττουν ληστείες σε διερχόμενους μέσα στους χώρους του ΑΠΘ βρίσκεται πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό των πυροβολισμών μέσα στην πανεπιστημιούπολη, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά το συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό από τις σφαίρες δύο νεαρών Αλβανών, ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ένας 24χρονος ομοεθνής τους ως ένας από τους δράστες, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Τόσο όμως ο δράστης της επίθεσης, όσο και τα δύο θύματα, αρνούνται να συνεργαστούν με τις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως αντικείμενο του αιματηρού επεισοδίου ήταν ο έλεγχος της διακίνησης ναρκωτικών και των ληστειών μέσα στο πανεπιστημιακό campus.

Το φαινόμενο είναι γνωστό στην πανεπιστημιακή κοινότητα και είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, υποχρεώνοντας τις πρυτανικές αρχές να λάβουν ειδικά μέτρα, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».

Οι «πιάτσες» των κυκλωμάτων, ελλήνων, γεωργιανών, αλβανών και πακιστανών εμπόρων χασίς και ναρκωτικών χαπιών, βρίσκονταν στο πάρκο έξω από το Αστεροσκοπείο, στην πλατεία Χημείου, στο τούνελ της Θεολογικής και αλλού. Η διακίνηση γινόταν επί μήνες απροκάλυπτα, σε κοινή θέα, μέρα μεσημέρι και υπό το βλέμμα φοιτητών, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων και άλλων διερχομένων.

Με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης του ΑΠΘ έχουν συσταθεί ομάδες φυλάκων που περιπολούν πεζή στους χώρους της πανεπιστημιούπολης φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παρόλο που δεν έχουν αρμοδιότητα καταστολής, η παρουσία τους και μόνο λειτουργεί συχνά αποτρεπτικά, με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί η κατάσταση τους τελευταίους μήνες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr