Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ημαθία: Προφυλακισμένοι Αλβανοί λαθρομετανάστες είχαν διαρρήξει 37 μονοκατοικίες

Όσο συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, τόσο έρχονται στο φως και άλλες «δουλειές» της τριμελούς σπείρας Αλβανών διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. Στις αρχικές 25 κλοπές και απόπειρες που είχαν γίνει σε μονοκατοικίες της Ημαθίας ενώ οι ένοικοι... κοιμόντουσαν, προστέθηκαν ήδη άλλες 12.

Η συμμορία των Αλβανών είχε εξαρθρωθεί τυχαία, όταν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. βρήκαν τα μέλη της να κινούνται με αυτοκίνητο σε ένα χωριό μέσα στη νύχτα. Ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 41χρονου έδειξε ότι ήταν γεμάτο κατσαβίδια, γαλλικά κλειδιά, λάμες πριονιού, μεταλλικές ράβδους, γάντια, φακούς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία κι έτσι ο οδηγός συνελήφθη μαζί με τους δυο ομοεθνείς του επιβάτες ηλικίας 30 και 48 χρόνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης διαρρήξεων.

Στην Ασφάλεια Βέροιας, όπου προσήχθησαν τότε οι τρεις αλλοδαποί κακοποιοί, είχαν εξιχνιαστεί συνολικά 25 διαρρήξεις με λεία χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικά είδη και κινητά τα οποία διέθεταν προς πώληση. Στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν πέντε κλεμμένα κινητά, δυο από τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Κατασχέθηκαν, ακόμη ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τέσσερις κάρτες SIM, μια κάρτα μνήμης και διάφορα είδη ένδυσης.

Οι δράστες είναι προφυλακισμένοι, αλλά η έρευνα εξιχνίασε άλλες εννέα διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε μονοκατοικίεςτης Πιερίας, που έγιναν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2004 και είχαν λεία μετρητά ύψους 4.000 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και εργαλεία συνολικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ. Έτσι, σε βάρος τους σχηματίστηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με ποινή κάθειρξης 13 ετών για ιδιαίτερα διακεκριμένη ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων, που είχε γίνει στις 11 Δεκεμβρίου του 2010 μέσα στο σπίτι τους σε χωριό της Πιερίας, καθώς και άλλες δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος του 40χρονου είχε σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 47χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση και αφού εξέτισε μέρος της ποινής του απελάθηκε στην Αλβανία.