Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Δεκάδες συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών στο λιμάνι της πόλης

Δεκάδες συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών αλλά και αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία, έχουν γίνει τις τελευταίες 20 ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας. Τους αφήνουν ανενόχλητους να μπαίνουν στην Ελλάδα και τους πιάνουν για να μην φεύγουν!

 

Ειδικότερα, τόσο η Αστυνομία, όσο και το Λιμενικό έχουν συλλάβει κατά τη διάρκεια ελέγχων περίπου 25 διακινητές και πάνω από 110 λαθρομετανάστες, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς Ιταλία, είτε χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε κρυμμένοι ανάμεσα στο φορτίο κάποιας νταλίκας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, δύο υπήκοοι Συρίας, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Ιράκ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών, στην Ιταλία.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει η Αστυνομία στο λιμάνι, συνελήφθησαν περίπου 35 αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Καμερούν, Πακιστάν και Νιγηρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοία στην Ιταλία επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος ενός Αλβανού, που επιχείρησε να διαφύγει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία.

Εξάλλου, το Λιμενικό συνέλαβε το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 20 διακινητές και πάνω από 75 λαθρομετανάστες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μετανάστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι μέσα στα φορτηγά ή τροχόσπιτα, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο μέσα σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο εντοπίστηκαν 12 ανήλικοι λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις των ανήλικων λαθρομεταναστών και των μητέρων, δόθηκε προφορική εντολή από τον αρμόδιο εισαγγελέα, να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ οι υποθέσεις πήραν τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη...!!!!