Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη σκοπιανός λαθρομετανάστης διαρρήκτης μετά από καταδίωξη



Για πολύ ώρα ούρλιαζαν οι σειρήνες των περιπολικών που καταδίωκαν ένα ύποπτο Ι.Χ. φορτηγό το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα των ανδρών της Ασφαλείας Δοϊράνης στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Κεντρικού, ώσπου οι δυο επιβάτες του το εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή της Αντιγόνειας Κιλκίς.

Οι ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή πεζή, αλλά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από αυτούς. Πρόκειται για έναν 44χρονο από τη FYROM, που ομολόγησε ότι νωρίτερα είχε διαρρήξει μαζί με τον 35χρονο ομοεθνή συνεργό του το σπίτι ενός 46χρονου στο Κιλκίς από το οποίο είχαν κλέψει ένα κυνηγετικό όπλο και το φορτηγό.

Με αυτό πήγαν αμέσως μετά στο καφενείο ενός 56χρονου, το διέρρηξαν και άρπαξαν 40 ευρώ και 63 πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν πάνω του και στο όχημα και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι από τον Αύγουστο οι δυο Σκοπιανοί είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή άλλες 16 διαρρήξεις και συγκεκριμένα τέσσερις σε εκκλησίες από τις οποίες άρπαξαν χρήματα και αφιερώματα, δυο σε καταστήματα και δέκα κλοπές ή διαρρήξεις οχημάτων.

Ο "λάθρο" παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 35χρονου και για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr