Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Πακιστανών λαθρομεταναστών που απήγαγαν 27χρονο Έλληνα έμπορο

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τα στοιχεία της ταυτότητας οκτώ Πακιστανών, καθώς και τις φωτογραφίες επτά εξ αυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην απαγωγή 27χρονου Έλληνα έμπορου κρεάτων τον περασμένο Ιούλιο στα Καλύβια Αττικής και σε συμμορία που διέπραττε ληστείες. Οι τέσσερις έχουν ήδη συλληφθεί για την απαγωγή, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Πακιστανών που απήγαγαν 27χρονο έμπορο

Πρόκειται για τους:
1) SATTAR ή HAFIZ ABDUL Hafiz Abdul ή Satar του Karam Ali.
2) ALI Raza του Barket.
3) QASER Mahmood του Mohammad Azam.
4) MIRZA Ghulam Abbas του Ghulam Hadir.
5) PATRAS Masih του Bashir Masih.
6) DITAR ή DITTA Alli ή Allah.
7) SΗΑKEEL Wajid του Khdim Hussain.
8) MASHI Yaqub του Anayt Mashi.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής κατά συναυτουργία, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης με πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης κατοχής όπλου και παράβασης του Νόμου περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια.

Εκτός από την απαγωγή, οι αλλοδαποί τον περασμένο Σεπτέμβρη πυροβόλησαν στα Μέγαρα Αττικής κατά αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ενώ ενέχονται, επίσης, και σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής, η μία σε βάρος ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι τέσσερις που κατηγορούνται για την απαγωγή του 27χρονου (ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών) είχαν συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου πέρυσι στους Αγίους Αναργύρους.

Πως έγινε η απαγωγή
Η απαγωγή άρχισε βραδινές ώρες της 5ης Ιουλίου 2013, στα Καλύβια και εξελίχθηκε έως το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε ο 27χρονος απαχθείς στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία:
«Την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και αφαίρεσαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή δεκαπέντε λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» (3.000.000) ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των (20.050) ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής .

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς».

Υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της σπείρας:
  • Το βράδυ της 03.04.2013, 21.40 ώρα περίπου, τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και κασκόλ, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος ημεδαπός και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των (700) ευρώ από τον παθόντα και το ταμείο του καταστήματος.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 19.05.2013, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού ημεδαπών, 51χρονου άνδρα και 45χρονης γυναίκας, επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας αφαίρεσαν (330) ευρώ, δύο (2) φορητούς υπολογιστές και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 19.00 ώρα περίπου της 27.09.2013, (4) άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.
Μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος, όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς ο ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του πυροβόλησε επανειλημμένα κατά των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών, οι οποίοι. μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, επιπλέον εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από τον απαχθέντα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε. Πρόκειται για ένα κτίσμα – αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι μέλη της συμμορία των Πακιστανών έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος αρχηγός, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.