Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Βρήκαν τους Γεωργιανούς που είχαν ρημάξει την Καβάλα

Βρήκαν τους Γεωργιανούς που είχαν ρημάξει την ΚαβάλαΕξιχνιάσθηκαν μία ληστεία, δέκα διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις απόπειρες, που έγιναν στην πόλη της Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος - Νοέμβριος του 2012, από τα αλλοδαπά μέλη εγκληματικής ομάδας.


Από τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πρόκειται για έξι Γεωργιανούς ηλικίας από έως 40 ετών και έναν 18χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από πολύμηνες έρευνες, εξακριβώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Νοέμβριος 2012 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις τις διαρρήξεις.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι "δούλευαν" πρωινές ώρες και διέρρηξαν στην πόλη της Καβάλας δέκα σπίτια και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τέσσερα. Έκλεψαν συνολικά:

Πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων
7 ηλεκτρονικές συσκευές
3 φορητούς υπολογιστές
2 εικόνες Αγίων
Το χρηματικό ποσό των 3.840

Προέκυψε επίσης ότι την 7-11-2012 κατά την διάρρηξη σπιτιού στην Καβάλα, α
κινητοποίησαν με τη χρήση βίας την 58χρονη ιδιοκτήτρια και με απειλές για την σωματική της ακεραιότητα,  της έκλεψαν 100 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Η συνολική λεία της ομάδας, από την παραπάνω εγκληματική δράση, ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές,  ενώ οι τρεις δράστες, ηλικίας 40, 21 και 18 ετών έχουν απασχολήσει επίσης, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν εμπλοκής σε αυτήν άλλων ατόμων.