Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθησαν 15 αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας. 3 ήταν λαθραία στην Ελλάδα!

all
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, νυχτερινές ώρες της 14-15/1/2014, σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.


Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε Κλινικές του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι δεκαπέντε (15) αλλοδαπές, οκτώ (8) υπήκοοι Γεωργίας, τρεις (3) Ουκρανίας, δύο (2) Βουλγαρίας, μία (1) υπήκοος Ρωσίας και μία (1) Αλβανίας, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Επιπλέον, για τρεις (3) από τις αλλοδαπές, δύο (2) υπηκόους Γεωργίας και μία (1) Ουκρανίας, προέκυψε ότι δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής της στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.