Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Θέμα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : Νέα κραυγή αγωνίας από 6 δημάρχους στα σύνορα


Νέα κραυγή αγωνίας από 6 δημάρχους στα σύνοραΝέα κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από 6 Δημάρχους των συνόρων μας με την Αλβανία. Συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία ζητούν την επιστροφή των συνοριοφυλάκων.  

Συγκεκριμένα, οι 6 Δήμαρχοι κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, «κάθε λογής αλλοδαποί κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών».

Οι Δήμαρχοι υπογραμμίζουν ότι «παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους η πολιτεία δεν αποδέχεται την μεγάλη ευθύνη της».

Ειδικότερα, τα όσα αναφέρει ο αντιδήμαρχος στον Δήμο Φιλιατών στην Θεσπρωτία Παναγιώτης Στεργίου, είναι εντυπωσιακά. «Προχθές συνελήφθησαν οκτώ Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγάκι 320 κιλά κάνναβης. Στην επιστροφή προς την Αλβανία σκότωσαν μια αγελάδα, την τεμάχισαν και την πήραν μαζί τους! Έχει παραγίνει το κακό. Κυκλώματα αλλοδαπών μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Χώρα, κλέβουν και λεηλατούν». Από την δική του μεριά ο Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, τονίζει ότι «οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε στην τύχη τους, ούτε να αφήσουμε να ερημώσουν τα παραμεθόρια χωριά. Από το 2007 και μετά, όταν έφυγε ο Στρατός από την περιοχή και έκλεισαν τα φυλάκια, η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη».

Έκδηλη η αγωνία και ο προβληματισμός των κατοίκων των ακριτικών αυτών περιοχών της Πατρίδας. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς το τι πιστεύουν και το τι βάσανα υφίστανται δεν έχει καμία σημασία από την στιγμή που δεν τα εγκρίνει ο… Μουίζνιεκς

Κάτι τέτοιοι θρασύδειλοι ανθέλληνες, που με ύφος δερβέναγα «απαιτούν» από την Ελλάδα να γίνει ο χώρος εισροής και αποδοχής εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, ζώντας στις πολυτελείς οικίες τους, δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Αν, μάλιστα, αυτά τα λόγια τα διάβαζαν οι ειδικές ανακρίτριες μπορεί να τους πέρναγαν για… Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν «ρατσιστικές ιδέες». Γιατί, δυστυχώς, εκεί φτάσαμε. Να ποινικοποιείται (και) η άρνηση στην λαθρομετανάστευση, επειδή διάφοροι πλουσιοπάροχα αργόμισθοι απάτριδες θέλουν να τσακίσουν τα Έθνη διαλύοντας τα σύνορά τους.  

Και το κακό για τους κατοίκους αυτών των περιοχών είναι ότι τα δίκαια αιτήματά τους για επιστροφή των συνοριοφυλάκων, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων - με προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονα μέσα – επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων και τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τους εντολοδόχους του Μεγάρου Μαξίμου.