Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Έπιασαν τους αλλοδαπούς κλέφτες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στην Κρήτη!

Έπιασαν τους αλλοδαπούς κλέφτες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στην Κρήτη! Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στα Χανιά, οι τέσσερις Ρουμάνοι, ηλικίας 30, 37, 26 και 36 ετών και ακόμη ένας 27χρονος από το Ιράκ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αντίστασης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φτιάχτηκε τον Ιανουάριο του 2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, 8 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης,
με την αξία των κλεμμένων κοσμημάτων να φτάνει τις 403.000 ευρώ!

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου έμεναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, μεγάλος αριθμός από διαρρηκτικά εργαλεία, μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

Όσον αφορά στα κοσμήματα - τιμαλφή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

466 ζεύγη σκουλαρίκια
232 χρυσά δαχτυλίδια
11 ρολόγια χειρός (ανδρικά και γυναικεία)
110 χρυσοί σταυροί
23 χρυσές αλυσίδες λαιμού
310 χρυσά κρεμαστά λαιμού και
103 τεμάχια διαφόρων χρυσών κοσμημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Aστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη  για την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις.