Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Βρήκαν τους απαγωγείς δημοσιογράφου πρωινής εκπομπής! Αλβανοί κια Μολδαβοί οι δράστες.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον περασμένο Ιούλιο. Ο νεαρός είχε απαχθεί από 4 άτομα - 3 μολδαβούς και έναν αλβανό και είχαν ζητηθεί λύτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο 27χρονος έπεσε στα χέρια των απαγωγέων στις 24/06/2011 και απελευθερώθηκε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2011 όταν οι γονείς του κατέβαλλαν ως λύτρα 1 εκατομμύρο ευρώ.

Οι αλλοδαποί δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον 28χρονο δημοσιογράφο στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου έμενε. Μόλις βγήκε από το ασανσέρ τον απείλησαν με όπλο και κατέβηκαν μαζί του στο πάρκινγκ.

Του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με χειροπέδες και αφού τον έβαλαν σε ένα βαν τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε όμηρος επι 16 ημέρες.

Στην αρχή, οι απαγωγείς ζήτησαν 4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις οι απαγωγείς έπεσαν στο ένα εκατομμύριο.

Όλοι οι δράστες της απαγωγής είναι αλλοδαποί. Ένας 47χρονος αλβανός, 2 μολδαβοί και άλλο ένα άτομο άγνωστης υπηκοότητας.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στην πολυκατοικία αφού είχαν εργαστεί εκεί όταν ακόμα χτιζόταν και άρα ήξεραν τα κατατόπια,
ενώ γνώριζαν ότι το θύμα τους είναι ευκατάστατο αφού ο πατέρας του είχε αγοράσει 3 διαμερίσματα εκεί.

Από τους απαγωγείς συνελήφθη μόνο ο αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς το μερίδιό του από τα λύτρα το έχει βγάλει στην Αλβανία, ενώ οι 2 μολδαβοί έφυγαν μαζί με τα χρήματα στην χώρα τους