Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ : “Τι ζητούν οι Λίβυοι στην Μακεδονία μας;”

Πόσο τελικά… αυθόρμητη και “λαϊκή” ήταν η εξέγερση κατά του Καντάφι και η “αραβική άνοιξη”;

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα όταν πληροφορηθήκαμε ότι με αφορμή την χυδαία συμπεριφορά ενός Λίβυου σε μία μαθήτρια σε ξενοδοχείο(ΟΧΙ ΦΤΗΝΟ…) της Θεσσαλονίκης, έγιναν συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων μαθητών και Λιβύων τραυματιών της εξεγέρσεως κατά του Καντάφι. 

Η αστυνομία βεβαίως και επενέβη και πήρε το μέρος των αλλοδαπών… Ας αφήσουμε όμως αυτό. Πως βρεθήκανε οι Λίβυοι τραυματίες σε κατάσταση αποθεραπείας σε ένα ακριβό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και πληρώνοντας μάλιστα ακριβά την διαμονή τους;Λάβαμε επίσης και μία επιστολή από έναν απόστρατο του Ναυτικού, ότι στο Ναυτικό Νοσοκομείο νοσηλευόντουσαν επίσης Λίβυοι. Επιστολή στην οποία εξέφραζε την απορία του πως βρεθήκανε εκεί! Ερευνήσαμε το θέμα και μάθαμε ότι δεν ήταν μόνον στο Ναυτικό Νοσοκομείο, αλλά και στο Στρατιωτικό και στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας! Και όχι μόνον…

Κάποιοι νοσηλεύτηκαν και σε ιδιωτικές μονάδες πληρώνοντας νοσήλια χιλιάδων ευρώ καθημερινώς… Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι και σε αρκετά αστεράτα ξενοδοχεία των Αθηνών διαμένουν Λίβυοι “λαϊκοί αγωνιστές”…

Που βρεθήκανε αυτά τα λεφτά και ποιος τα πληρώνει; Δεν χρειάζεται απάντηση. Είναι προφανές και από αυτό το γεγονός όσο “λαϊκή” και “αυθόρμητη” ήταν η εξέγερση όχι μόνον κατά του Καντάφι αλλά και η περίφημη αραβική άνοιξη γενικά.

Τα παραπάνω σαν απάντηση σε κάποιους υπερδημοκράτες και στα ξεπουλημένα ΜΜΕ της χώρας, που παρουσίασαν όπως παρουσίασαν τα γεγονότα.