Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Στα χέρια της αστυνομίας 5 αλβανοί διαρρήκτες μέλη εγκληματικής οργάνωσης - Είχαν "χτυπήσει" 41 σπίτια σε Γιάννενα και Κρήτη

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση ΑΛΒΑΝΩΝ τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά σαράντα μία 41 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σπιτιών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε Αλβανών εκ των οποίων τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 20,21,20,26 και 27 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, νομιμοποίηση εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων οικιών, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση.

Διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχουν διαπράξει τριάντα 30 διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας χρυσαφικά – κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπράξει έντεκα 11 επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 380.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή των δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.