Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κλειστό αύριο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τέσσερις ώρες, απο κατοίκους της περιοχής, για διαμαρτυρία λόγω της εγκληματικότητας λαθρομεταναστών

Για τέσσερις ώρες(από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11), θα αποκλείσουν αύριο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.


Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς δεν βλέπουν λύση στο πρόβλημά τους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των τοπικών Αρχών προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η δυσαρέσκειά τους οφείλεται, σύμφωνα με τους ίδιους, όχι μόνο στα σκηνικά βίας που προκαλούν οι λαθρομετανάστες αλλά και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης κάποιας ασθένειας, από σήμερα θα εγκαταστήσουν στο λιμάνι ιατρείο οι Γιατροί του Κόσμου, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη στους λαθρομετανάστες ενώ στη αυριανή απεργία θα συμμετέχει και ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής με δίωρη στάση.
πηγη