Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Την προεκλογική του δέσμευση έκανε πραγματικότητα ο Δήμαρχος Θηβαίων, αφουγκραζόμενος τους πολίτες που έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού λαθρομεταναστών. 

Προς μεγάλη λύπη βεβαίως των γνωστών πασίγνωστων προοδευτικάριων και "ευαίσθητων" ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε στο γκρέμισμα παραπηγμάτων στα οποία έβρισκαν κατάλυμα λαθρομετανάστες. Για να δείτε τη μεγάλη λύπη που σκόρπισε η κίνηση αυτή του Δήμου στους εγχώριους προοδευτικάριους, διαβάστε τι έγραψε για το θέμα ο Κούλογλου στη σελίδα του, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κούρκουλας που έχει καταντήσει ο μαϊντανός των "ευαίσθητων" περί λαθρομεταναστών:

"Με επιχείρημα «την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων» του Προσφυγικού Συνοικισμού, ο δήμος Θήβας προχώρησε το τελευταίο διάστημα στην κατεδάφιση παράνομων "σπιτιών", στα οποία διέμεναν Πακιστανοί λαθρομετανάστες, χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση των ίδιων ή ιδιοκτητών των οικημάτων αυτών. Παράλληλα, προσωπικά αντικείμενα Πακιστανών φορτώθηκαν σε φορτηγά και πετάχτηκαν στη χωματερή. Περισσότερα από 120 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, αλλά κανένας αρμόδιος δεν έδειξε να συγκινείται...

Στο Συνοικισμό, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη περιοχή, διέμεναν παλιότερα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Με την πάροδο των ετών, τα προσφυγικά ενοικιάστηκαν(!!) από Πακιστανούς λαθρομετανάστες, που εργάζονταν στα χωράφια της περιοχής.

Η «κατεδάφιση των παραπηγμάτων» αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής της πόλης, που έγινε τελικά πράξη. «Ο δήμος Θήβας αποφάσισε να γκρεμίσει τα σπίτια και χωρίς καμία ενημέρωση πήγε στην περιοχή πριν από περίπου 2 εβδομάδες, μαζί με εργάτες. Ότι υπήρχε μέσα στα σπίτι των Πακιστανών μεταναστών, από τα ρούχα τους μέχρι τις ηλεκτρικές συσκευές που υπήρχαν μέσα στα σπίτια, τα φόρτωσαν σε φορτηγά και τα πετούσαν στη χωματερή», εξηγεί στο tvxs.gr ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας της Θήβας Μοχάμαντ Ράζακ.

Η ιστορία επαναλήφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα κι άλλα σπίτια να γκρεμιστούν. Αλλά ακόμη και όσοι δεν διέμεναν σε υπό κατεδάφιση οικήματα, έβρισκαν απλώς τα σπίτια τους άδεια από όλα τους τα αντικείμενα, τα οποία πετούσαν στο δρόμο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Θήβας είναι η περίπτωση ενός Πακιστανού που είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου σε κτίριο στο Συνοικισμό, ο οποίος πληρώνει ακόμη δόσεις στην τράπεζα. Ένα βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι του, συνειδητοποίησε ότι όλα τα πράγματα που υπήρχαν στο σπίτι του είχαν πεταχτεί στο δρόμο. Ο ίδιος πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά του δήμου. Ο κ. Ραζάκ σημειώνει ακόμη πως δεν περιορίζεται μόνο σε σπίτια Πακιστανών στα Προσφυγικά, αλλά όπου μαθαίνει ότι μένουν Πακιστανοί πάει και τους βγάζει έξω.

Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται υπό το βλέμμα του αντιδημάρχου Θήβας Ανδρέα Χατζησταμάτη, ο οποίος κατά την κατεδάφιση των οικημάτων δήλωνε: «ξεκινάμε σήμερα την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας απέναντι στους Μικρασιάτες κατοίκους του Συνοικισμού, σεβόμενοι πάνω απ’ όλα την ιστορία των προγόνων μας αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση ντόπιων και μεταναστών. Οι εργασίες κατεδάφισης θα συνεχιστούν και σε άλλα παραπήγματα της περιοχής καθώς στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα εγκυμονούν κινδύνους για όλους τους πολίτες».

Αντιδήμαρχος και σε ρόλο αστυνομίας

Την Τετάρτη ο κ. Ράζακ, συνοδευόμενος από δικηγόρους, είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Χατζησταμάτη και το διοικητή της Ασφάλειας Θηβών. Όπως τονίζει ο κ. Ράζακ, «τις τελευταίες ημέρες, όποιος Πακιστανός περνάει από τους δρόμους του Συνοικισμού βρίσκει απέναντί του τον κ. Χατζησταμάτη, ο οποίος τον ρωτάει αν έχει χαρτιά και του λέει: "αν δεν έχεις, μην περνάς από εδώ. Ο Συνοικισμός τελείωσε για εσάς". Ούτε στους δρόμους δεν μπορούμε να περνάμε πλέον.

Η σχετική παρέμβαση του διοικητή προς τον αντιδήμαρχο ήταν να τον ενημερώσει πως "αυτή δεν είναι δική σου δουλειά, αλλά δική μας. Εσύ δεν έχει το δικαίωμα να τους απαγορεύεις να περνούν από το δρόμο".

Αλλά και όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ζητούν το λόγο από το δήμο που έβγαζε έξω τους ενοικιαστές τους, «ο αντιδήμαρχος τους φοβίζει, λέγοντάς τους ότι θα καλέσει την εφορία για να τους επιβάλει πρόστιμο ή το υγειονομικό, επειδή σε ένα σπίτι για 6 άτομα μένουν 10. Ο ιδιοκτήτης φοβάται και δεν μιλάει, με αποτέλεσμα ο δήμος να τους βγάζει έξω όλους. Αυτά γίνονται κάθε μέρα», τονίζει ο κ. Μοχάμαντ Ράζακ.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερα από 120 άτομα να μείνουν άστεγα και να διαμένουν σε πλατείες, γήπεδα και άλλα σημεία της πόλης. Αρκετοί από αυτούς έχουν βρει κατάλυμα σε ένα βουνό, που τους έχει παραχωρήσει ένας βοσκός.

πηγη