Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Καζάνι που βράζει η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ- ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..!!


Βίαια επεισόδια και συγκρούσεις, οι κάτοικοι κλείνουν το λιμάνι

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με έναν ιδιότυπο πόλεμο να μαίνεται μεταξύ των λαθρομεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο βιασμός ενός 11χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν, από ομάδα Ιρακινών, πριν μερικές ημέρες, κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την ένταση. Και μπορεί ο ένας από τους δράστες να συνελήφθη στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όμως αυτό δεν αποκλιμάκωσε την ένταση.

Ο 24χρονος Ιρακινός συνελήφθη μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις αρχές της Θεσπρωτίας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη, σόκαρε την τοπική κοινωνία και στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια μεταξύ των λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τους χώρους πέριξ του λιμανιού και έχουν κατασκηνώσει στο λόφο πάνω από την Ηγουμενίτσα.

Οι συμπλοκές είναι καθημερινές, κυρίως τις βραδινές ώρες και σχεδόν πάντα καταλήγουν σε τραυματισμούς. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους, αφού όπως δηλώνουν, δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια τους.

Παρά τα συνεχή αιτήματα των τοπικών φορέων προς την πολιτεία για την λήψη μέτρων, κάτω τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Οι λιμενικοί και οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν –με την μεταφορά ακόμη και συνοριακών από τα Γιάννινα- αδυνατούν να επιβάλλουν την τάξη, ενώ πολλές φορές κινδυνεύει και η δική τους ζωή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και ύστερα από τις λαικές συνελεύσεις των κατοίκων του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου που έχουν προηγηθεί, την ερχόμενη Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί από τις επτά το πρωί, προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι.

Στόχος της συγκέντρωσης είναι να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτεία και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αθρόα προσέλευση και παραμονή των λαθρομεταναστών.

epiruspost.gr