Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ....ΑΓΧΟΣ! "ΜΙΚΡΟΣΥΜΠΛΟΚΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑ Ο ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΞΕΦΤΥΛΕΣ!


Το φορτηγό με 34 λαθρομετανάστες, καθ' οδόν για Ιταλίαοι λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα που τρομοκρατούν τους ντόπιους κατοίκους επιτιθέμενοι στα αυτοκίνητά τους κατά αγέλες ...πάσχουν από άγχος!
Οι ντόπιοι δηλ. απο τι πρεπει να πάσχουν;

Σαν δεν ντρεπόμαστε! Αυτοί οι τυχοδιώκτες που απειλούν φιλήσυχους ανθρώπους με εγκληματικότητα και αρρώστιες θα έπρεπε να αγωνιστούν στην πατρίδα τους για το κοινό καλό, αλλά τους έχουν πει ότι στην Ευρώπη δίνουν επιδόματα και δωρεάν διαμερίσματα σε μετανάστες (κυρίως στην Μ. Βρετανία, όπου όλοι θέλουν να πάνε) και τους έχει ανοίξει η όρεξη.

Αναγνώστης
πηγη

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Ηγουμενίτσας για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που διογκώνεται καθημερινά. Ηδη μετά την κινητοποίηση με αποκλεισμό του λιμανιού την περασμένη Τετάρτη, οι κάτοικοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα μέσω δράσεων της Επιτροπής Αγώνα, αμέσως μετά το Πάσχα.
Το φορτηγό με 34 λαθρομετανάστες, καθ' οδόν για Ιταλία Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος καλεί για πολλοστή φορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή να επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα, για να δει με τα μάτια του τα μεγάλα προβλήματα υγείας και υγιεινής που προκύπτουν από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των εκατοντάδων ΛΑΘΡΟμεταναστών γύρω από το λιμάνι, ιδιαίτερα τώρα που έρχεται η τουριστική περίοδος. 

Πρόγραμμα υγείας 
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης σε ΛΑΘΡΟ μετανάστες από τους «Γιατρούς του Κόσμου» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, δικηγόρους και τη ΜΚΟ «Ηγουμενίτσα για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες και τα δικαιώματά τους». 

Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί καθημερινά ιατρείο -με δύο γιατρούς, δύο νοσηλεύτριες, ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό. Οι πρώτες καταγραφές δείχνουν ότι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες πάσχουν από άγχος, πιέζονται ψυχολογικά, υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους και τραύματα που παθαίνουν κυρίως στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε φορτηγά, που κινούνται, χρησιμοποιώντας τα ως μέσο διαφυγής από τη χώρα.
Ακόμα καταγράφηκαν μεταξύ των ΛΑΘΡΟμεταναστών συχνές μικροσυμπλοκές με αποκορύφωμα τον πρόσφατο βιασμό του 15χρονου από τους ομοεθνείς του. Η έλλειψη στέγης, τροφής και νερού έχει δημιουργήσει σε αρκετούς ασθενείς σάκχαρο και αυξημένη πίεση. 

Συλλήψεις
Από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές συνελήφθη χθες τα ξημερώματα 46χρονος οδηγός φορτηγού, που μετέφερε 34 ΛΑΘΡΟμετανάστες ασιατικής καταγωγής, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους στην Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στο φορτηγό σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη. 

Επίσης, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνέλαβαν έναν Ιρανό και έναν Ιρακινό, γιατί μετέφεραν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα τρεις ενήλικες και τρεις ανήλικους Αφγανούς μετανάστες, στους οποίους είχαν προμηθεύσει πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, έναντι χρηματικής αμοιβής 12.000 ευρώ.