Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Έξαλλοι οι ξενοδόχοι του κέντρου με τον Παπουτσή! Φοβερές μαρτυρίες απο τουρίστες που δηλώνουν αηδιασμένοι με την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο!

Μέτωπο επιχειρηματιών κατά της κυβέρνησης
Η έλλειψη (ή αποτυχία) οποιασδήποτε πολιτικής σχετικά με το κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι οδηγεί μία σειρά επιχειρηματιών του κέντρου σε απευθείας κόντρα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας eglimatikotita.gr οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του κέντρο της Αθήνας είναι πλέον φωτιά και λαύρα εναντίον του κ. Παππουτσή, ιδιαίτερα μετά από μια αποτυχημένη συνάντηση με αστυνομικό διευθυντή του κέντρο της Αθήνας. 

Οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, ανάμεσα στα οποία ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά ακόμη και μεταφορές ατόμων που έμεναν στα ξενοδοχεία τους αλλού, λόγω της εγκληματικότητας λαθρομεταναστών σε περιοχές του κέντρου. Και για να το πούμε με απλά λόγια, συνεχώς πελάτες τους, πέφτουν θύματα επιθέσεων (από λαθρομετανάστες) οι οποίοι τους θεωρούν "εύκολη λεία".

Με αποτέλεσμα οι πρώτοι να τα μαζεύουν και όπου φύγει φύγει από το κέντρο της Αθήνας. Σε μια εποχή που είναι ούτως ή άλλως τουριστικά πιεσμένη για την Αθήνα και αντιθέτως με τις εξαγγελίες περί "ιδιαίτερου βάρους" και "σχεδίων δράσεως" για το κέντρο της Αθήνας, σε επίπεδο καθημερινότητας δεν έχει γίνει τίποτε. 

Αλλά έστω και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι γίνονται κάποιες επιχειρήσεις - σκούπα ή άλλες προσπάθειες της αστυνομίας, η ωμή αλήθεια είναι, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στο ζήτημα της "υποδοχής των μεταναστών" που επί της ουσίας τους μαζεύουν στα σύνορα και τους στέλνουν με λεωφορεία στην Αθήνα, υποσκάπτει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες. Μαζεύουν 10 οι αστυνομικοί και κατεβαίνουν 15 από το πούλμαν από τον Έβρο. Και το πρόβλημα ολοένα και χειροτερεύει.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα: "Το Α/Τ Ομονοίας και η ομάδα ΔΙΑΣ είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπίσουν αυτά τα συνεχόμενα κύματα εγκληματικότητας από ομάδες λαθρομεταναστών,που έχουν βρει για εύκολα θύματα τους τουρίστες πελάτες των ξενοδοχείων του κέντρου.Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και τα χτυπήματα είναι συνήθως σε ευπαθείς ομάδες τουριστών..δηλαδή γυναίκες,παιδιά και ηλικιωμένους.

Όπως μας είπε Σουηδός δάσκαλος ο οποίος είδε χτες το απόγευμα,μπροστά στα έκπληκτα μάτια του στην οδό Αγ.Κωνσταντίνου να δέρνουν την 15χρονη ανιψιά του 3 αλλοδαποί (αραβικής καταγωγής) για να την κλέψουν... "Ένιωσα 2 φορές ανίκανος να κάνω κάτι. Την μία που δεν μπόρεσα να την προστατεύσω γιατί εμένα μου έβγαλαν μαχαίρι και με είχαν ακινητοποιήσει,η ανιψιά μου όμως που αντιστάθηκε στην αρχή να δώσει την τσάντα της,την χτυπούσαν με μπουνιές στο κεφάλι.Πως είναι δυνατόν να χτυπάς ένα παιδί στο κεφάλι για να το ληστέψεις?Οι άνθρωποι αυτοί είναι ζώα και συμπεριφέρονται σαν κτήνη.

Η επόμενη ήταν όταν είδαμε αυτό το απαράδεκτο θέαμα στο Α/Τ Ομονοίας. Μια ουρά από δεκάδες κόσμο που περίμενε να δηλώσει κλοπές και ληστείες. Ο αστυνομικός που ήταν εκεί μας είπε να πάμε πάλι αύριο το πρωί,γιατί δεν προλαβαίνει σήμερα,λόγω του κόσμου που περιμένει για τον ίδιο λόγο με εμάς. Απαράδεκτο θέαμα. Δεν πιστεύω να ξαναέρθω στη χώρα σας για διακοπές,αλλά και ούτε θα την προτείνω σε άλλους να την επισκεφτούν."Σήμερα μια Ολλανδέζα με την 17χρόνη κόρη της πάλι στην Ομόνοια γνώρισε την φιλοξενία των νέων εποίκων.Όπως μας δήλωσε ένιωσε απίστευτα άσχημα γιατί κατά την ώρα που την λήστεψαν η Ομόνοια ήταν γεμάτοι από αστυνομικούς. Μόλις πήγε στο Α/Τ να καταγγείλει την ληστεία,της είπαν το ίδιο πράγμα. Ελάτε αύριο το πρωί,γιατί έχει πολλές παρόμοιες υποθέσεις πριν από εσάς.

Άλλη μια χτεσινή περίπτωση ήταν ο ξυλοδαρμός και η ληστεία τριών ανήλικων κοριτσιών (γκρουπ Δανών μαθητών γυμνασίου) στην πλατεία Καραϊσκάκη έξω από το μετρό (στάση Μεταξουργείο). Οι guide ζήτησαν να αλλάξει ξενοδοχείο και περιοχή όλο το γκρουπ. Και επιπλέον να τους πληρώσει ο ξενοδόχος πούλμαν για την ασφαλή μεταφορά τους. Γιατί όπως είπαν το μετρό είναι εξίσου επικίνδυνο. Αυτά τα περιστατικά είναι δυστυχώς ένα πολύ μικρό δείγμα του τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή της Ομονοίας και γύρω από αυτή."

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για πολλά χρόνια ο τουρισμός υπήρξε η "βαριά βιομηχανία" της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια όμως, και ιδιαίτερα στην πόλη της Αθήνας ο τουριστικός κλάδος παραπαίει. Ξενοδοχεία κλείνουν συνεχώς. Και αντί να "αναπνεύσουν" αυτά που επιβιώνουν, γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Είναι σαν κάποιοι επίτηδες να προσπαθούν να καταστρέψουν και αυτό τον κλάδο. Μήπως, για να τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί κάποιοι επιτήδειοι και να τα εκμεταλλευτούν αργότερα; Και έτσι, επειδή είμαστε πονηροί, να σας υπενθυμίσουμε ένα άρθρο πριν λίγο καιρό στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", με τίτλο: "Τούρκος μεγιστάνας παζαρεύει ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας - Μετά το Αιγαίο ετοιμάζονται να «εισβάλουν» και στο κέντρο της Αθήνας." 

Πάντως οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε συνεννόηση μεταξύ τους και σκοπεύουν να κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. ως πρώτο βήμα, αλλά δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν εκεί.
πηγη