Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - δειτε εικόνες ντροπής

 Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΜΠΟΡΟ ΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

Την ίδια στιγμή που η αγορά ακόμα και στους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους στενάζει κάτω από την μειωμένη εμπορική κίνηση λόγο της οικονομικής κρίσης, οι δεκάδες αλλοδαποί έχουν στήσει το δικό τους εμπορικό κέντρο με χιλιάδες προϊόντα αραδιασμένα σε πάγκους να δημιουργούν ένα από τα μεγαλύτερα στέκια παραεμπορίου στην καρδιά της Αθήνας.

Το εμπορικό κέντρο του παραεμπορίου έχει στηθεί επί της οδού Πατησίων και ανάμεσα στις οδούς Δεριγνύ και Χεύδεν όπου πραγματικά τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από πάγκους και προϊόντα.
Το να μπορέσουν να διασχίσουν οι περαστικοί τα πεζοδρόμια αποτελεί πραγματική… δοκιμασία ειδικά αν κάποιοι έχουν σταματήσει για να χαζέψουν το εμπόρευμα.

Την ίδια στιγμή που ένας από τους πάλαι ποτέ πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας έχει γεμίσει με δεκάδες λουκέτα, οι λιγοστοί έμποροι που έχουν απομείνει έχουν να αντιμετωπίσουν ακριβώς έξω από τις πόρτες των καταστημάτων τους το παραεμπόριο που και μεγάλη ποικιλία έχει πλέον αλλά και ασυναγώνιστες τιμές αφού ούτε λόγος να γίνεται για απόδειξη.




Όπως γίνεται αντιληπτό η ζημιά που παθαίνει το κράτος από διαφυγόντα κέρδη είναι πολλαπλή σε μία στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει τα έσοδα με το μικροσκόπιο.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι απεγνωσμένοι ενώ λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα αφού τόσο η δημοτικές αρχές όσο και η αστυνομία γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά ενδεχομένως δεν αποτελεί προτεραιότητα τους.






Την ίδια στιγμή ο κύριος όγκος των πλανόδιων πωλητών που ασκούν το παραεμπόριο επιλέγει να απλώνει την πραμάτεια του γύρω από την πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αφού σε περίπτωση που γίνει κάποια έφοδος από τις αρχές, επωφελούνται του πανεπιστημιακού ασύλου για να διαφύγουν της σύλληψης.

Έτσι έχουμε από τη μία αποθήκες γεμάτες με μαϊμού προϊόντα που δεν κοστίζουν σε αυτών που τα φέρνει παρά μισό ευρώ το κομμάτι να πωλούνται σε τιμή «ευκαιρίας» από πέντε έως και 40 ευρώ ανάλογα με το είδος του προϊόντος.







Και το ερώτημα που θέτουν οι έμποροι της περιοχής και όχι μόνο είναι έως πότε θα μπορέσουν να αντέξουν αυτή την κατάσταση που καθημερινά κοστίζει χαμένα έσοδα στο κράτος αλλά και χαμένες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr είναι χαρακτηριστικές...














πηγη