Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Βούλγαρος μετέφερε λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, στον αυτοκινητόδρομο Βανιάνου επί της Εγνατίας Οδού, ένας 47χρονος πολίτης Βουλγαρίας, ως διακινητής και οκτώ (08) αλλοδαποί λαθρομετανάστες πολίτες Ιράκ.
 
Ειδικότερα ο 47χρονος κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος να μεταφέρει, με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στη χώρα μας, τους οκτώ λαθρομετανάστες (έξι στην καμπίνα του οχήματος και δύο στο χώρο των αποσκευών), στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας. 
 
Ο διακινητής κατείχε και επέδειξε πλαστό διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών, βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλου προσώπου, φερόμενη ως εκδοθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και άδεια οδήγησης άλλου προσώπου. 
 
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, σε συνεργασία με το Κέντρο Επαφής Προμαχώνα, προέκυψε ότι στη Βουλγαρία έχει καταδικασθεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, για παράνομη διέλευση συνόρων, για απαγωγή, για κλοπή και για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ αναζητείται από τις Βουλγαρικές Αρχές. 
 
Επιπλέον τυγχάνει ανεπιθύμητος στο ελληνικό έδαφος καθώς κατά το παρελθόν είχε απελαθεί με δικαστική απέλαση. 
 
Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα του διακινητή, τα οποία θα αποσταλούν αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες (εργαστηριακή εξερεύνηση πλαστότητας, ανάκληση κλπ), δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών.