Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Καταδίκη Πακιστανού για απάτη, απειλές και λαθροδιακίνηση, στη Λάρισα

Πήρε λεφτά από συμπατριώτες του για να «τους βγάλει χαρτιά»… Φίλος των «αντιεξουσιαστών» της πόλεως:  

Κυκλοφορεί καλοντυμένος φερόμενος όπου βρεθεί και όπου σταθεί ως εκπρόσωπος και ηγέτης των εν Λαρίση Πακιστανών, διατηρεί δε mini market στην περιοχή του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, στην Λάρισα. 

Στο κατάστημά του, συγκεντρώνονται συχνά 40-50 Πακιστανοί και λειτουργεί ως άτυπο στέκι τους. Προ μηνών, ημέρα Κυριακή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθ’ ότι οι αλλοδαποί επιτρέπεται να λειτουργούν όλο το 24/ωρο χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας Εμπορικός Σύλλογος για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Όόταν ένας ενήλικος και δύο ανήλικοι Έλληνες πήγαν να ζητήσουν τον λόγο γιατί οι Πακιστανοί παρενοχλούσαν τις διερχόμενες Ελληνίδες κοπέλλες, ο εν λόγω «κύριος» κάλεσε σε βοήθεια τους φίλους του της «αντι-ρατσιστικής πρωτοβουλίας». Οι αυτο-αποκαλούμενοι αντεξουσιαστές κατέφθασαν αμέσως, ούτε πληρωμένη security των Πακιστανών να ήταν – ή μήπως είναι; Υπέβαλε δε μηνύσεις στην Αστυνομία ισχυριζόμενος, δασκαλεμένος μάλλον από τους «αντιρατσιστές» μπράβους του ότι προπηλακίστηκε από τους Έλληνες και ότι οι τελευταίοι του έκλεψαν 700 ευρώ από το ταμείο, πράγμα που κατέστησε την πράξη για την οποία κατηγορούνται οι Έλληνες κακουργηματική.

Και για μεν το εάν ετελέσθη αξιόποινη πράξη εις βάρος του Πακιστανού, αναμένεται να εκδικασθεί η υπόθεση στα δικαστήρια. Η τότε (2010) ηγεσία όμως της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσε να διοργανώσει συνέντευξη τύπου, στην οποία δηλώθηκε σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένη να πατάξει κάθε «ρατσιστική επίθεση», οποθενδήποτε και αν προέρχεται, υιοθετώντας έτσι πλήρως τους ισχυρισμούς του Πακιστανού και τις υστερικές κραυγές των επαγγελματιών αντι-ρατσιστών.

«Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη», λέει, ως τόσο, ο σοφός λαός μας. 

Την περασμένη Πέμπτη, δύο Πακιστανοί κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο συμπατριώτης τους α) τούς έταζε ότι θα «τους βγάλει χαρτιά» έναντι 200 ευρώ για τον καθένα τους διότι «είχε άκρες» στην Αστυνομία και β) ότι αν δεν τον πλήρωναν θα τους κατέδιδε στην Αστυνομία ώστε να απελαθούν και θα έβαζε δικούς του ανθρώπους να ξυλοφορτώσουν τους ίδιους και τους συγγενείς των στο Πακιστάν, όπου θα επέστρεφαν.

Οι καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν όταν αστυνομικοί το ίδιο βράδυ, έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα στους καταγγείλαντες, τα οποία εισέπραξε ο κύριος Φ. Μ. Κ., με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω μαζί με τον γυιό του και τέσσερεις ομοεθνείς του αφού προέβαλε αντίσταση.

Καθ’ οδόν μάλιστα προς το Αστυνομικό Τμήμα, διαμαρτυρόταν εντονώτατα, όπως προέκυψε στην δίκη του, διότι θεώρησε αδιανόητο να συλλαμβάνεται άκομψα ένας συνεργάτης και φίλος της Αστυνομίας· σημειωτέον ότι ο λεγάμενος προσέφερε τις υπηρεσίες του, με το αζημίωτο φυσικά, και ως διερμηνέας στην Αστυνομία Λαρίσης. Έτσι πέρασε την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στα κρατητήρια. Θα παρέμενε κρατούμενος μέχρι την δίκη του την Μεγάλη Εβδομάδα, λόγω απουσίας ενός αστυνομικού μάρτυρος, αλλά με παρέμβαση του Εισαγγελέως αφέθηκε, περιέργως, ελεύθερος. 

Άραγε αν ήταν Έλληνας, θα είχε την ίδια επιεική αντιμετώπιση; Δεν φοβήθηκε ο εισαγγελέας μήπως διαφύγει ο εκβιαστής;  

Εν τέλει την Μ. Τρίτη, καταδικάστηκε σε 13 μηνών φυλάκιση (;!) με αναστολή, ο δε γυιος του αθωώθηκε, διότι ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο πως αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για τις παράνομες πράξεις. Το σεβαστό δικαστήριο, ως ανεμένετο, έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν την διαβεβαίωση του εριτίμου κυρίου Μ.

Ερωτώνται οι κ.κ. αστυνομικοί διευθυντές: Θα οργανώσουν συνέντευξη τύπου για να καταδικάσουν την εκμετάλλευση και των εκβιασμό των Πακιστανών και λοιπών αλλοδαπών (για τους Έλληνες ούτως ή άλλως δεν… προβλέπεται!) από οπουδήποτε και αν προέρχεται ή περιμένουν εντολή από την «αντιρατσιστική πρωτοβουλία» και τον «αντεξουσιαστικό χώρο» για να το πράξουν; Ερωτώνται και οι συνήθεις ύποπτοι «αντιρατσιστές»:

Μόνον οι Έλληνες είναι κακοί και εκμεταλλεύονται τους λαθρο-μετανάστες, όπως μας συκοφαντούν κάθε μέρα; Αν τους εκμεταλλεύονται αποδεδειγμένα ομοεθνείς τους, δεν υπάρχει πρόβλημα; Τί είδους ανθελληνικός ρατσισμός είναι αυτός;

Και μία «λεπτομέρεια» που αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία: Στο κατάστημα του Πακιστανού υπήρχε και ένα κουτί με χρήματα, στην δε ερώτηση του αστυνομικού το βράδυ της συλλήψεως περί τίνος επρόκειτο, ο Πακιστανός απήντησε ότι διενεργούν έρανο προκειμένου να αποκτήσουν δικό τους χώρο λατρείας – όλα τα είχε η Λάρισα, τζαμί της έλειπε! Σύμφωνα με πληροφορίες του Π.Ε.Σ., ο περί ου ο λόγος εντιμώτατος κος Φ. συναντάται συχνά με 3-4 άτομα που τον επισκέπτονται καταφθάνοντες εντός μαύρης Mercedes, με αθηναϊκές πινακίδες. Δεν θα εκπλαγούμε καθ’ όλου αν μας προκύψει κατάσκοπος του Πακιστάν ή άλλων ξένων υπηρεσιών, σαν τον Βούλγαρο κατάσκοπο «μπαρμπα-Γιάννη κανατά» του γνωστού άσματος..

Για να δείτε τι παιχνίδια παίζονται πίσω απο την πλάτη σας και πως τα ξεπουλημένα μμε αλλοιοποιουν τις ειδήσεις και την πραγματικότητα..