Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Έπιασαν τους συντελεστές του gamato.info αλλά οι λαθρομετανάστες με τα πλαστά cd κυκλοφορούν ελεύθεροι


Το ότι στην «ευνομούμενη» κοινωνία μας υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι εμφανές εδώ και καιρό.

Δεν μας εξέπληξε, λοιπόν, το γεγονός ότι οι πραιτοριανοί των Χρυσοχοΐδη και Καστανίδη «εξάρθρωσαν» την «σπείρα» που διακινούσε δωρεάν πειρατικό λογισμικό και οπτικοακουστικό υλικό σε γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Μεγάλη η επιτυχία της διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος! Συγχαρητήρια. Τώρα θα σπεύσουν όλοι να ψωνίσουν νόμιμα τα ανωτέρω προϊόντα...

Το ότι ήταν αναμενόμενο δεν έγκειται στο δεδομένο της αποτελεσματικότητος της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά στο ότι οι πληττόμενοι από την πειρατική αυτή δραστηριότητα είναι μεγάλες εταιρείες λογισμικού, καθώς και δισκογραφικές και εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών. Ειδικά με τις τελευταίες ο Χρυσοχοΐδης θέλει να τα έχει καλά, καθώς προσεύχεται κάθε βράδυ μήπως και τον υποδυθεί κάποια στιγμή ο Τζωρτζ Κλούνεϊ στην χολυγουντιανή απόδοση της «εξαρθρώσεως της 17Ν».

Στην Ελλάδα, ωστόσο, της ανισονομίας και τους παραλόγου, του θράσους και της προκλήσεως, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ιστοσελίδα των αλητών των Εξαρχείων, το Indymedia, που λειτουργεί παράνομα εντός του Πολυτεχνείου και συντονίζει τις αθλιότητες που συμβαίνουν καθημερινά στην πόλη μας, ενώ ο κατασταλτικός μηχανισμός του Χρυσοχοΐδη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πειρατεία που διαπράττεται μπροστά στα μάτια αγανακτισμένων και ανίσχυρων πολιτών και μικροεπιχειρηματιών αλλά και πολιτικών και οργάνων της τάξεως, λίγα μέτρα απ' τη βουλή, μέσω του παρανόμου εμπορίου.

Στις περιπτώσεις αυτές προέχει ο «ανθρωπισμός», η «δημοκρατία», το «άσυλο» και η «ήπια πολιτική». Έννοιες που τρώμε στα μούτρα καθημερινά ως πρόσχημα για την εσκεμμένη εξαθλίωσή μας.
πηγη