Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Βούλγαρος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για εμπρησμούς


Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά


Σε 12 χρόνια κάθειρξης ,χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε Βούλγαρος υπήκοος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτα, γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω.





Συγκεκριμένα , το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου το 2010 στην περιοχή του Παμίσου Μεσσηνίας εκδηλώνονταν συνεχεία φωτιές, αποτέλεσμα αυτών ήταν να καεί ολοσχερώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας αλλά να κινδυνεύσει και άμεσα από τις φλόγες το αεροδρόμιο της 120ΠΕΑ..

.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, από τα σημεία που περνούσε ο κατηγορούμενος , λίγα λεπτά αργότερα έπιαναν φωτιά. Όταν, μάλιστα τον έπιασε ένας από τους κατοίκους, είχε στα χέρια του αναπτήρες που φρόντισε να τους πετάξει για να μην βρεθούν επάνω του. 

Ο τότε Διοικητής της Π. Υπηρεσίας Καλαμάτας ,ανέφερε στην κατάθεσή του για «μπαράζ εμπρησμών των πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε αγροτοδασική περιοχή του Παμίσου». Κατά την αναπαράσταση , που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος όχι μόνο ομολόγησε τις πράξεις του αλλά και υπέδειξε στους άντρες του ανακριτικού τμήματος Καλαμάτας τα σημεία που είχε βάλει τις φωτιές.