Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

«Δεν πάει άλλο µε την κατάσταση στο Κέντρο» ΤΟ ΛΑΘΡΕΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Σε κεντρο παραεμπορίου έχει µεταβληθεί σταδιακά µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004 το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου ο ετήσιος τζίρος από τις πάσης φύσεως παράνοµες δραστηριότητες εκτιµάται ότι αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. 

Η περιοχή της Οµόνοιας είναι «η ορατή κορυφή ενός παγόβουνου παράνοµων δραστηριοτήτων και αφανών συναλλαγών» που ενισχύουν την παραοικονοµία, τη φοροδιαφυγή και τα δηµόσια ελλείµµατα. 

Μεγάλος χαµένος από την κατάσταση αυτή, πέραν του εµπορικού κόσµου και των άλλων επαγγελµατικών οµάδων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, είναι και το ελληνικό ηµόσιο, του οποίου οι ετήσιες απώλειες (από µη πληρωµή φόρων κ.λπ.) υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 450 εκατ. ευρώ!

 Τα στοιχεία αυτά περιλαµβάνει µελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που παρουσιάστηκε χθες από το Ξενοδοχειακό Επιµελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), προκειµένου να επισηµανθούν «η γκετοποίηση τµήµατος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και οι οικονοµικές συνέπειες του φαινοµένου στην οικονοµική ζωή της πόλης».

Τα προβλήµατα ασφαλείας που εντοπίζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν πλήξει και τον τουρισµό, µε την πληρότητα των ξενοδοχείων που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο να υποχωρεί κατά 20% µέσα σε δύο χρόνια.

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισηµαίνουν ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο» και προτείνουν τη λήψη σειράς µέτρων.

από τα ΝΕΑ που "διαπίστωσαν" το πρόβλημα ενώ τόσες δεκαετίες έκαναν πλάτες στο λαθρεπαρεμπόριο. Και αφού η πόλη αλώθηκε κι έκλεισαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, γράφουν μία αράδα ως μυξοπαρθένες. Αν το κάνουν επειδή νομίζουν ότι θα γλυτώσουν το λιντσάρισμα, κοιμούνται ύπνο βαθύ....

πηγη


μπονους στην φωτογραφια πισω απο τον λαθρομεταναστη, ο μισθωμενος τσιλιαδορος αναρχο-υπαλληλος με την φωτογραφικη μηχανη.