Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αγρια καταδίωξη... ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ «μαφιόζων»... - ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΤΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!


Ρήμαξε τη συνοικία των Αγίων Αναργύρων Μαγνησίας το τελευταίο διήμερο σπείρα διαρρηκτών από την Ιταλία. Τη δράση τους ανέκοψαν σύντομα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τις ύποπτες κινήσεις τους. Το αυτοκίνητο με τη συμμορία των «τριών» καταδιώχθηκε σε δρόμους της πόλης και ακινητοποιήθηκε ύστερα από σύγκρουση σε σταθμευμένο όχημα.

Ένας Ιταλός, ηλικίας 35 ετών, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη και άλλα δύο άτομα που τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται είναι οι διαρρήκτες των πέντε συνολικά κατοικιών χθες και προχθές στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων.

Οι δράστες έβαλαν στόχο τη συνοικία και επέλεγαν τις κατοικίες και τα διαμερίσματα, στα οποία θα χτυπήσουν γυρίζοντας στους δρόμους με ΙΧ αυτοκίνητο, που είχαν ενοικιάσει από εταιρία του Βόλου.

Παραβίαζαν τις εισόδους των σπιτιών πρωινές ώρες, με διαφορετικά σύνεργα ανάλογα με το εάν ήταν κλειδωμένες ή όχι. Επέλεγαν τη στιγμή –ύστερα από παρακολούθηση των χώρων στους οποίους επρόκειτο να εισβάλουν- απουσίας των ενοίκων, οι οποίοι είτε έφευγαν προσωρινά από το σπίτι τους, είτε εργάζονταν.

Μόνο χθες από τις 9:45 το πρωί και για το επόμενο δίωρο, οι διαρρήκτες άνοιξαν τρία σπίτια. Άλλες δύο εισβολές σε κατοικίες έγιναν το πρωινό της προηγούμενης ημέρας. Ενδέχεται οι πέντε διαρρήξεις που προέκυψαν από την προανάκριση να μην είναι οι μοναδικές στη συνοικία.

Ενώ, όμως, οι διαρρήκτες παρακολουθούσαν να εντοπίσουν τον επόμενο «στόχο» τους, αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ίδιων.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο αυτοκίνητο αστυνομικοί έδειξαν σήμα στάσης. Ο οδηγός του νοικιασμένου αυτοκινήτου, ωστόσο, δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Η καταδίωξη που ακολούθησε μέρα-μεσημέρι μέσα σε δρόμους της συνοικίας και από τη Ζάχου, στην Παγασών και την οδό Παπαδιαμάντη, τάραξε την περιοχή. Για ένα περίπου τέταρτο το αστυνομικό όχημα ακολουθούσε σε κοντινή απόσταση το όχημα των διαρρηκτών, που είχε πατήσει γερά γκάζια. Μέχρι τη στιγμή που με αυξημένη ταχύτητα, το προπορευόμενο αυτοκίνητο καρφώθηκε σε άλλο σταθμευμένο και ακινητοποιήθηκε.

Οι δύο επιβάτες πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο, να τραπούν σε φυγή και να εξαφανιστούν. Όχι όμως ο 35χρονος Ιταλός που οδηγούσε, ο οποίος συνελήφθη.

Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου βρέθηκαν τα κλοπιμαία. Από την προανάκριση προέκυψε ότι χθες το πρωί μεταξύ 9:45 και 12:15 οι διαρρήκτες είχαν ανοίξει κατοικία 69χρονου αφαιρώντας χρυσά κοσμήματα αξίας που δεν είχε υπολογιστεί από τον παθόντα, κατοικία 45χρονου από την οποία άρπαξαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα και κατοικία 26χρονης, από την οποία πήραν δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 200 ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης διέρρηξαν άλλα δύο σπίτια στην ίδια συνοικία, το ένα ιδιοκτησίας 36χρονου, από το οποίο δεν αφαίρεσαν τίποτα και το δεύτερο ιδιοκτησίας 40χρονης, αρπάζοντας χρυσά κοσμήματα 800 ευρώ και 200 ευρώ σε μετρητά.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραστών, οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης. Μέχρι το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου γίνονταν προσαγωγές υπόπτων.

www.taxydromos.gr