Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

'Αλλαξε ο χάρτης της εγκληματικότητας - Πολυεθνικές συμμορίες αλλοδαπών με αδίστακτα μέλη αιματοκύλησαν την αστυνομία

Φανταστείτε μια μεγάλη πολυεθνική με πολλά παρακλάδια. Κάπως έτσι σκιαγραφούν οι αξιωματικοί της ασφάλειας την δράση της συμμορίας μέλη της οποίας εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους 2 νεαρούς αστυνομικούς.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν όλα όσα συμβαίνουν και το πως δρουν πλεον οι αδίστακτοι -κατα κύριο λόγο αλλοδαποί- εγκληματίες λένε οτι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, κάθε παρακλάδι έχει εξειδίκευση σε έναν τομέα και έτσι κάθε κακοποιός μέλος της πολυεθνικής δρα χρησιμοποιώντας "καθαρά" όπλα και προμηθεύεται εύκολα και γρήγορα κλεμμένα αυτοκίνητα.


Oι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «υποκαταστήματα» εγκλήματος, αναφέροντας ότι υπάρχει εγκληματική «υπο-ομάδα» που προβαίνει σε κλοπές οχημάτων από εκθέσεις αυτοκινήτων, προμηθεύοντας διαφορετικές εγκληματικές ομάδες. Τους τελευταίους 5 μήνες έχει διαπράξει τουλάχιστον επτά κλοπές οχημάτων από αντιπροσωπίες.

Οι δράστες του μακελειού στο Ρεντη, φεύγοντας πήραν μόνο ένα όπλο. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

- δεν ήταν καθαρό και είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια;
- ή απλά το ήθελαν για να μπορούν να αμυνθουν;

Το αυτοκίνητο Volvo των δολοφόνων του Ρέντη ερευνάται εξονυχιστικά, όπως και η περιοχή. Οποιοδήποτε αποτύπωμα ή γενετικό υλικό προκύπτει συγκρίνεται με αντίστοιχα που είχαν βρεθεί στο ασημί Γκόλφ, που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της άγριας δολοφονίας του 45χρονου περιπτερά στα Ανω Λιόσια στις 8 Φεβρουαρίου. Σε εκείνο το όχημα είχαν εντοπιστεί αποτυπώματα σεσημασμένου για ληστείες, ατόμου από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.