Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Προσαγωγή Παλαιστίνιου λαθρομετανάστη μετά το δημοσίευμα της "Κορριέρε ντελα Σέρα" οτι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις!Ο Γκαλέπ Ταλέμπ, που σύμφωνα με την εφημερίδα ετοιμάζει θεαματική επίθεση, προσήχθη και κρατείται στη διεύθυνση αλλοδαπών.

 

'Οπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεφωνική ενημέρωση, το μεσημέρι του Σαββάτου προσήχθη στην διεύθυνση αλλοδαπών όπου και κρατείται ο Γκαλέμπ Ταλέμπ, παλαιστινιακής καταγωγής.


Ο Γκαλέπ Ταλέμπ σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "Κορριέρε ντελα Σέρα", στο φύλλο του Σαββάτου “βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο.

Επίσης ο Μωχάμεντ Μούσα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ότι ήταν ο προκάτοχος του Ταλέμπ για λογαριασμό της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό για απέλαση.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης -όπως τον χαρακτηρίζει- είναι μέλος της οργάνωσης "Φατάχ Αλ Ισλάμ", μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει "υπό τις εντολές του", σειρά εξτρεμιστών.

Η εφημερίδα έγραφε επίσης οτι πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της "Φατάχ Αλ Ισλάμ" στην Αθήνα ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, "αντικαταστάθηκε" πριν από έναν χρόνο.

Απο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν οτι ο Μούσα έχει συλληφθεί εδώ και πολύ καιρό και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τη διοικητική του απέλαση.
πηγη
πηγη2