Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ελλάδα: «αποθήκη» λαθρομεταναστών της Ευρώπης
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μία τρομερή αποκάλυψη για τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, διαβάσαμε πρόσφατα στο γνωστό πλέγμα των αποκαλύψεων των απορρήτων τηλεγραφημάτων - αναφορών των πρεσβειών των ΗΠΑ προς το State Department, σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας στην χώρα μας.

Σε αυτές τις "αναφορές" γίνεται λόγος για μία συνάντηση τ. πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου - επί της υπουργίας Χρυσοχοΐδη.

Σε αυτήν την συνάντηση, όταν ο Λευτέρης Οικονόμου "ενημέρωνε" τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ειπώθηκε ότι "το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης προς την Ελλάδα, απαιτεί πολιτικές λύσεις στο διεθνές πεδίο. Αλλά εν τω μεταξύ η Ελλάδα ‘σφραγίζει τα σημεία εξόδου της' για να εμποδίσει κυκλώματα οργανωμένους εγκλήματος αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες να κινηθούν προς την Δυτική Ευρώπη".

Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Αντί η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Οικονόμου να προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, αντί να "σφραγίζει" τα σημεία εισόδου στη χώρα μας, έχει ταχθεί στο να "σφραγίζει" τα σημεία εξόδου, ώστε να τους εμποδίζει να φύγουν από την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου "ενημέρωσε" τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα λιμάνια της Κορίνθου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη προστασίας των Ελλήνων ή ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το ελληνικό κράτος, αλλά έχει να κάνει με άλλου είδους ζητήματα και "υποχρεώσεις" των υπουργών και των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Πρόκειται όμως για ένα ζήτημα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναδεικνύεται η μεταγωγή των Ελλήνων σε β' κατηγορίας πολίτες αλλά και η θέση της Ελλάδας ως "αποθήκης" μεταναστών από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Την ίδια στιγμή που η χώρα μας στενάζει από την οικονομική κρίση υπουργοί και ανώτατοι αξιωματικοί "φτιάχνουν προφίλ" πουλώντας εκδούλευση στο εξωτερικό. Από εκεί πηγάζουν και τα "ανθρωπιστικά" δήθεν αισθήματά τους, τα οποία πουλάνε στον ελληνικό λαό. Από εκεί πηγάζουν και οι αλλεπάλληλες "νομιμοποιήσεις" με τις οποίες δίνεται στους αλλοδαπούς το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες "προθεσμίες" που έχουν για να φύγουν δήθεν από την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ολόκληρη η χώρα μας, έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο υποδοχής και αποθήκευσης μεταναστών, τους οποίους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν.

Και αντί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, να προσπαθεί να ανακόψει τη μεταναστευτική ροή, το μόνο που κάνει είναι να φυλά επί της ουσίας τα σύνορα των άλλων κρατών, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει εντός της ελληνικής επικράτειας. Φυσικά, στην ίδια συνάντηση ο Λευτέρης Οικονόμου ενημέρωνε τον Αμερικανό πρέσβη ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δείξει καμμία ανοχή στην... ακροδεξιά βία και τον... αντισημιτισμό, αλλά αυτό προφανώς είναι μια άλλη (!!!) ιστορία, που καθόλου δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα.


Ο ισχυρισμός του κ. Οικονόμου στον Αμερικανό πρέσβη είναι ότι η Ελλάδα θέλει να δείξει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ότι μέσω της Ελλάδας δεν μπορούν να μεταβούν στη Δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για μια πολιτική η οποία έχει προφανώς αποτύχει, καθώς καθημερινά οι μετανάστες συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα της χώρας μας. Άλλωστε κάποιος απελπισμένος που θα φτάσει στην ΕΕ, δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για το δεύτερο προορισμό του. Όσο για τα εγκληματικά δίκτυα, πρόκειται περί φθηνής δικαιολογίας, καθώς είναι δεδομένο ότι όχι μόνο δεν διστάζουν να πουν ψέματα για τη χώρα στην οποία αποβίβασαν τους λαθρομετανάστες (πάμπολλες φορές μετανάστες νόμιζαν ότι βρίσκονταν στην Ιταλία).

Και αν το πρακτικό κομμάτι είναι σηματικό, πολύ σημαντικότερο είναι το ηθικό κομμάτι. Με ποιό δικαίωμα ο κάθε κύριος Οικονόμου, αποφασίζει να θέσει ένα συγκεκριμένο βάρος στους ώμους του ελληνικού λαού, για να προστατέψει την υπόλοιπη Ευρώπη; Από που αντλεί το ηθικό δικαίωμα να λειτουργεί ως... έπαρχος και όχι ως προστάτης και υπηρέτης του ελληνικού λαού; Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για την γραφειοκρατία της ΕΕ που επιθυμεί να μετατρέψει συγκεκριμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε "αποθήκες μεταναστών" από τις οποίες χώρες του Βορρά θα μπορούν να αντλούν το απαραίτητο εποχιακό εργατικό δυναμικό που θα καλύπτει τις ανάγκες φτηνών εργατικών χεριών της παραγωγής τους. Χαρακτηριστικές οι θέσεις της κ. Σεσίλιας Μάελστρομ. Στο πλαίσιο σίγουρα αυτής της τακτικής εδράζεται και η θέση του κ. Οικονόμου, ο οποίος μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα μας σε ένα χώρο "υποδοχής" λαθρομεταναστών από τον Τρίτο Κόσμο, μέσα στο οποίο παγιδεύονται και οι Έλληνες πολίτες. Ειδικά για τους κατοίκους περιοχών όπως Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και λοιπά, ο κ. Οικονόμου και οι πολιτικοί του προιστάμενοι την εποχή (βλ. Χρυσοχοΐδη) υπέγραψαν μια απόφαση αργού θανάτου της κοινωνίας τους.

Ποιά περιοχή άλλωστε μπορεί να δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, δίχως να προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα; Ειδικά όταν οι περιοχές για τις οποίες μιλά έχουν τεράστια ποσοστά ανεργίας; Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους δεν λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτικών, αλλά υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Συμφέροντα που σε καμμία περίπτωση δεν ταυτίζονται αλλά είναι και σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού που τους πληρώνει. Η ελίτ της χώρας μας έχει αποκοπεί πλήρως από τον λαό. Και στρέφεται εναντίον του. Αυτό μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα των αποκαλύψεων του wiki leaks.


πηγη