Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

1 στους 3 λαθρομετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία


Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία... και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Το γεγονός αυτό επισημαίνεται σε αναρτημένη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ), που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας, και από εκεί πάρθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για την έρευνα.

Φυσικά πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ειδικά τα παιδιά, αλλά και όλοι μας, γιατί υπάρχει έξαρση της φυματίωσης και άλλων ασθενειών, που τις είχαμε "ξεχάσει" ή δεν τις είχαμε ποτέ (τα λεγόμενα νοσήματα Τροπικής Ιατρικής), αλλά τις έφεραν οι λαθρομετανάστες, που είναι κινητές "βόμβες" ιών και ασθενειών, χωρίς κανέναν έλεγχο και εμβολιασμό από τη χώρα τους και τη χώρα μας (όταν μπαίνουν).


Και όχι μόνο, αλλά επιβαρύνουν και υπέρμετρα τα νοσοκομεία, το Ε.Σ.Υ. και τον προϋπολογισμό μας, δηλαδή νέοι φόροι στις πλάτες μας, με την περίθαλψή τους και την περίθαλψη τη δικιά μας, επειδή κολλάμε τις αρρώστιες τους και επειδή καλούμαστε να εμβολιαστούμε για αρρώστιες που κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος, όπως σε άλλες πολιτισμένες χώρες.

Δηλαδή είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. 

πηγη