Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΑιματηρή συμπλοκή χθές βράδυ με Αλβανό λαθρέμπορο ναρκωτικών που τραυματίστηκε απο΄αστυνομικά πυρά.

Πιο συγκεκριμένα στην Ιεροπηγή Καστοριάς από Αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ετών 28,25 και 18 αντίστοιχα, για μεταφορά – εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και παράβαση του Νόμου περί όπλων [φωτο].

Συγκεκριμένα σε δασική περιοχή Ιεροπηγής - Καστοριάς, εντοπίστηκε να κινείται από το αλβανικό προς το ελληνικό έδαφος, ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων το ένα άτομο προπορεύονταν σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα τρία μεταφέροντας τρεις (3) ταξιδιωτικούς σάκους. Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί δήλωσαν στον προπορευόμενο δράστη την ιδιότητά τους και τον κάλεσαν επανειλημμένα να πετάξει το όπλο που έφερε, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και το πρότεινε εναντίον τους με σκοπό να πυροβολήσει.


Αστυνομικός με χρήση υπηρεσιακού οπλισμού και ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον αφοπλίσει. Οι υπόλοιποι τρεις (3) δράστες εκμεταλλευόμενοι την επικρατούσα κατάσταση και το σκοτάδι προσπάθησαν να διαφύγουν προς το αλβανικό έδαφος. Ύστερα από συντονισμένες έρευνες - αναζητήσεις, συνελήφθησαν οι δύο, ενώ ο τρίτος διέφυγε.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό των ταξιδιωτικών σάκων, βρέθηκαν συνολικά τριάντα (30) κιλά και εξακόσια ενενήντα (690) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και είκοσι δύο (22) φυσίγγια από KALASNIKOF , πενήντα εννέα (59) φυσίγγια από πιστόλι ΤΟΚΑ REV (διαμετρήματος 762 mm ) και εξήντα δύο (62) φυσίγγια των 9 mm . Οι ναρκωτικές ουσίες, το πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων, που έφερε ο προπορευόμενος δράστης και τα λοιπά (143) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κατασχέθηκαν. Ο τραυματισθείς δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ.Ν.Ν. Καστοριάς εκτός κινδύνου. 


Πηγη