Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη του Αλβανού δράκου που βίασε 15 γυναίκες!

Η υπόθεση ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και όπως είναι λογικό αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία...


Για βιασμούς κατά συρροή κατηγορείται ένας 40χρονος αλβανός ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων των Χανίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις εξελίξεις γύρω από την ίδρυση έδρας εφετείου στο Ηράκλειο.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος φέρεται να είχε βιάσει 15 αλλοδαπές γυναίκες το 2006!
Τη συμπαράστασή του σε αυτές τις γυναίκες που κατήγγειλαν πως έπεσαν θύμα βιασμού εκφράζει με ανακοίνωση το γραφείο του Τμήματος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στο Εφετείο Χανίων γίνεται η δίκη για βιασμό κατά συρροή, με κατηγορούμενο Αλβανό υπήκοο, 40 ετών περίπου σήμερα, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βιάσει 15 γυναίκες αλλοδαπές, ως επί το πλείστον το 2006, σε διαφορετικούς χρόνους.

Οι γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν όλες καταγγείλει τον βιασμό τους στην αστυνομία σε διαφορετικούς χρόνους, είναι οι περισσότερες αλλοδαπές.
Τότε είχαν γίνει και δημοσιεύματα στον τύπο, αλλά εμείς, κακώς, δεν οργανώσαμε αλληλεγγύη.
Υπάρχει μάλιστα μία γυναίκα ανάμεσα σε αυτές την οποία η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει για να ειδοποιήσει και για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι νεκρή. Ως Ισότητα και ως γυναικείο κίνημα γενικότερα πρέπει να σταθούμε δίπλα σε αυτές τις γυναίκες που έχουν το σθένος να υποστούν το ψυχικό κόστος που γνωρίζουμε ότι βιώνει κανείς στα δικαστήρια, προκειμένου να υπερασπιστούν την αξία της αυτοδιάθεσης του σώματός τους και να καταδικάσουν τον βιαστή τους.
Ο βιασμός είναι κακούργημα, πράξη βαθύτατα αντικοινωνική και ποινικά κολάσιμη. Κρύβει μια πληθώρα νοσημάτων και συμπεριφορών που αντανακλούν τις δομές της κοινωνίας. Οι ελάχιστοι βιασμοί που φθάνουν σε ακροατήρια πρέπει τουλάχιστον να αποδίδουν δικαιοσύνη για τα θύματα αυτής της φριχτής πράξης. Επίσης και τα θύματα και οι δικηγόροι υπεράσπισης να ξέρουν ότι τα θύματα έχουν κοινωνική στήριξη''.

πηγη