Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Χώρα «παιδική χαρά» για τους αλλοδαπούς ληστές η Ελλάδα


Χώρα περίγελος έχει καταντήσει η Ελλάδα για τους πάσης φύσεως και εθνικότητας ληστές που δρουν ανενόχλητοι σε όλη πρακτικά την επικράτεια. Τη στιγμή που οι ληστείες είναι στην ημερήσια διάταξη, ΕΛΑΣ και ΛΣ αναλώνουν τις προσπάθειές τους στο να συγκρατήσουν τα κύματα των λαθρομεταναστών που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, «θωρακίζοντας» την Ελλάδα όχι από «έξω προς τα μέσα» αλλά το αντίθετο. 
 Η φήμη για την Ελλάδα στο εξωτερικό ως τόπος ανοχής και πλιάτσικου είναι τόσο μεγάλη που μόνο το 2010 πάνω από 1425 γεωργιανοί πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα για την πραγματοποίηση ληστειών εκ των οποίων ένα μόνο μικρό ποσοστό καταλήγει, όχι στις φυλακές -γιατί εκεί ούτος ή άλλως δεν πάει- αλλά προσωρινά στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Μόνο σήμερα συνελήφθησαν τρεις γεωργιανοί για πραγματοποίηση ληστειών..!

Πιο συγκεκριμένα, για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση» κατηγορούνται άντρες από τη Γεωργία ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα οι οποίοι λήστευαν σπίτια αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αλίμου προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο δίμηνο, έχουν διαπράξει 26 διαρρήξεις οικιών.
Συγκεκριμένα:
Εννέα στη περιοχή του Αλίμου, εννέα στη περιοχή της Γλυφάδας, τέσσερα στη περιοχή της Ηλιούπολης και τέσσερα στην περιοχή του Π. Φαλήρου.
Εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, τιμαλφή), ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Παράλληλα στα Χανιά 28χρονος γεωργιανός έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Ο δράστης αφού παραβίασε την είσοδο πολυκατοικίας στις 03.00 τα ξημερώματα, προσπάθησε να διαπράξει κλοπές σε διαμερίσματα. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από δυο ενοίκους 30 και 32 ετών που κατάφεραν να τον αποτρέψουν με περιπετειώδη τρόπο.
Ο 28χρόνος τους έριξε αναισθητικό σπρέι και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με κατσαβίδι αλλά αυτοί αντιστάθηκαν και τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.
Στη κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κατσαβίδι συνολικού μήκους δεκαεννέα εκατοστών, ένας πτυσσόμενος σουγιάς συνολικού μήκους επτά εκατοστών και μήκος λάμας έξι εκατοστά, ένα φιαλίδιο αναισθητικού σπρέι, ένας φακός ένα αυτοσχέδιο διαρρηκτικό μεταλλικό εργαλείο, δυο γερμανικά κλειδιά για βίδες, ένα ανδρικό ρολόι, μία πλαστή άδεια παραμονής αλλοδαπού στη χώρα και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 31/1/2011 έως 19/2/2011, είχε διαπράξει στη πόλη των Χανίων, έξι κλοπές σε σπίτια , με λεία το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας τριάντα 31.000 ευρώ.


Βέβαια η βόλτα στην «παιδική χαρά» συνεχίζεται και σε τουριστικούς προορισμούς. Είναι τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη των αλλοδαπών ληστών στις ικανότητές τους και τόσο θεωρούν την ΕΛΑΣ ανίκανη να τους εντοπίσει που πραγματοποιούν ληστείες και σε νησιά όπου εκ των πραγμάτων η διαφυγή είναι δύσκολη.
Έτσι σήμερα σημειώθηκε μια ακόμη ληστεία στη..,.Νάουσα της Πάρου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο ληστές είναι πιθανότατα αλλοδαποί. Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα μόλις αποχώρησαν και οι τελευταίοι πελάτες. Με την απειλή όπλου και ακινητοποιώντας το προσωπικό του καταστήματος άρπαξαν περίπου 4.000 ευρώ.
Πρώτα εξήλθε ο ένας ληστής και στη συνέχεια ακολούθησε ο δεύτερος, ο οποίος με ψύχραιμες κινήσεις έβαλε το όπλο που κρατούσε στο παντελόνι του και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. που τον ανέμενε μαζί με τον συνεργό του στο σημείο που βρίσκεται το ποτάμι.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που λήστεψαν την προηγούμενη εβδομάδα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Παροικιά. Δηλαδή οι ίδιοι αλωνίζουν μια εβδομάδα τώρα την Πάρο έχοντας πραγματοποιήσει ληστεία και ουδείς κατάφερε να τους εντοπίσει.

Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την προσπάθεια που καταβάλλει εμποδίζοντας όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που κάνουν είτε «νόμιμο» είτε παράνομο -γιατί περί αυτού ουσιαστικά πρόκειται- «τουρισμό» στη χώρα να φύγουν από αυτή.
πηγή