Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μεσσήνη: Κινέζοι προσπάθησαν να απαγάγουν ομοεθνη τους - Σώθηκε από τους γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία

Οι τέσσερις κινέζοι δράστες είχαν σκοπό να ζητήσουν από τον σύζυγο της 39χρονης 100.000€ - Οι αστυνομικοί τη βρήκαν δεμένη χειροπόδαρα... 


Το περιστατικό συνέβη χθες στις 9 το βράδυ. Η 38χρονη Κινέζα διατηρεί με τον σύζυγό της 3 καταστήματα με κινέζικα είδη στην περιοχή της Μεσσήνης και φαίνεται πως ήταν "στόχος".

Οι τέσσερις ομοεθνείς της την άρπαξαν από το σπίτι και αφού την φίμωσαν και την έδεσαν, την έβαλαν στο πορτ παγκάζ με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από τους  συγγενείς της.


Για καλή της τύχη όμως, οι γείτονες ήταν μάρτυρες του περιστατικού και κάλεσαν την αστυνομία η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό.

Οι δράστες διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα με κατεύθυνση την Τρίπολη. Στη Σήραγγα Αρτεμισίου μετά από περίπου μία ώρα εντόπισαν το ένα όχημα το οποίο είχαν εγκαταλέιψει οι δράστες και μέσα στο οποίο ήταν η απαχθήσα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου φιμωμένη με αυτοκόλλητη ταινία και δεμένη χειροπόδαρα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβεναν δύο Κινέζοι και στο οποίο έγινε έλεγχος καθώς κρίθηκε ύποπτο με αποτέλεσμα να συληφθούν οι επιβάτες του που ήταν οι δράστες της απαγωγής. Στη κατοχή του ενός βρέθηκε πλαστό διαβατήριο Ιαπωνίας με τη φωτογραφία του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, και οι δύο συμμετείχαν στην απαγωγή και ομολόγησαν ήδη τη συμμετοχή τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι οι απαγωγείς είχαν σκοπό να ζητήσουν λύτρα από το σύζυγό της, ο οποίος ασκεί εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Καλαμάτας, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους αναζητούνται...