Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Κεντρικό στέλεχος δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών και επαφές με το ISIS για τον 51χρονο Σύρο που συνέλαβε η ΕΛ. ΑΣ. στα Χανιά

«Λαβράκι» έβγαλε η Ελληνική Αστυνομία όταν συνέλαβε τον 51χρονο Σύρο στα Χανιά μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα των βελγικών αρχών οι οποίες και ζητούν την έκδοσή του. Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή, τα στοιχεία από τις Βελγικές, οι Γαλλικές και οι Ελληνικές Αρχές τον φέρουν ως κεντρικό στέλεχος δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών από την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη, με υποστηρικτική δράση σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης που εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές του Βελγίου, σε περιοχή της Γαλλίας και στην Κρήτη. 

Εκτός από τον 51χρονο, ο οποίος είχε δομήσει ένα καλό προφίλ στην Κρήτη (είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα), οι Βελγικές και Γαλλικές Αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις που εντάσσονται στο ίδιο δίκτυο.

Τον συντονισμό και την εποπτεία της μεγάλης αυτής επιχείρησης είχε η Εισαγγελία του Βελγίου ενώ υπήρξε διαρκής ενημέρωση και συνεργασία με τον αρμόδιο Έλληνα ανακριτή. 

Ο 51χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να έφερνε με βάρκες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και στην συνέχεια προωθούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Εκτιμάται ότι κατά το πέρασμα τους στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονταν και τζιχαντιστές, οι οποίοι συνδέονται με τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.
Υποστηρίζεται ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιους από τους αλλοδαπούς, τους έκρυβε προσωρινά στο σπίτι του, στον Αποκόρωνα Χανίων.