Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Συλλήψεις αλλοδαπών μελών οργάνωσης διακίνησης σκληρών ναρκωτικών

Άφαντος παραμένει ο βαρόνος ναρκωτικών με το κωδικό όνομα «Homer», ο οποίος φέρεται ως αρχηγός του διεθνούς καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών που «ξηλώθηκε» από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Ισραηλινό, ο οποίος διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών Ecstasy από την βόρεια Ευρώπη στο Ισραήλ με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Φαληράκι ειδοποίησε στις 3 Οκτωβρίου 2016 την Αστυνομία για την εξαφάνιση ενός ενοίκου του ξενοδοχείου του. Ο «εξαφανισθείς» ήταν μέλος του κυκλώματος του βαρόνου «Homer», ο οποίος είχε το ρόλο του κεντρικού μεταφορέα των ναρκωτικών και του αποθηκάριου. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν και εξετάζουν το σενάριο να έφυγε ακτοπλοϊκώς υποψιασμένος ότι βρίσκονται στα ίχνη του.

Στο δωμάτιο του βρέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες, με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4.508 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1.475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy. Οι αστυνομικοί επιτηρούσαν το ξενοδοχείο ως ξένοι τουρίστες, προκειμένου να εντοπίσουν τους αποδέκτες των ναρκωτικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 6 Οκτωβρίου 2016 μία 27χρονη Γερμανίδα και ένας συνομήλικος άνδρας από τη Λετονία πήγαν να πάρουν τις αποσκευές του «εξαφανισθέντος» και συνελήφθησαν.

Στο άλλο ξενοδοχείο που διέμεναν στην Ιαλυσό συνελήφθη ένας ακόμη 24χρονος Λετονός, ενώ βρέθηκε μία ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4.670 γραμμαρίων. Η Γερμανίδα και οι δύο Λετονοί, είχαν έρθει αεροπορικώς από το Βερολίνο στην Αθήνα και από εκεί ακτοπλοϊκώς στη Ρόδο, όπου κατ’ εντολή του αρχηγού «Homer» θα μετέφεραν ναρκωτικά στο Ισραήλ.

Ο διευθυντής της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Φώτης Νικολόπουλος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Λεωνίδας Ψαραδάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης, επεσήμαναν ότι η εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο υπό την αρχηγεία του «Homer», κατ’ εντολή του οποίου λειτουργούσαν οι συλληφθέντες.

Συνολικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 κιλών και 178 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια Ecstasy.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)