Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αφησαν ελεύθερους τους 4 Πακιστανούς βιαστές του 16χρονου στην Λέσβο - Οι πολίτες να προσέχουν τα παιδιά τους

του Πάνου Σπαγόπουλου
Mε απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή εφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 βιαστές του 16χρονου Πακιστανού οι οποίοι τον βίασαν ομαδικά τον ομοεθνή τους στο "κέντρο φιλοξενίας" της Μόριας και κατέγραψαν σε βίντεο την εγκληματική πράρξη τους!
 
Μετά από την απολογία τους στον ανακριτή, τους επιβλήθηκαν απλώς περιοριστικοί όροι και τέθηκαν υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, που ανέλαβε τη μεταφορά τους σε άλλη δομή εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων, όπου θα παραμείνουν ώσπου να οριστεί η δίκη, η εκδίκαση της οποίας δεν έχει οριστεί ακόμη. 
 
Ακόμη, στους 17χρονους βιαστές επιβλήθηκε απαγόρευση συναναστροφής τους με ανήλικους πρόσφυγες, συνεχής επιτήρηση από αστυνομικούς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αλλά και το ανήλικο θύμα τους απομακρύνθηκε από το hotspot της Μόριας και φιλοξενείται σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί από μη κυβερνητική οργάνωση.
 
Η φρικτή πράξη τους αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 16χρονος Πακιστανός εξετάστηκε από ψυχολόγο μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι στη Μόρια, πράγμα που επιβεβαιώθηκε όταν εξετάστηκε από ιατροδικαστή.
 
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις ανήλικοι τον είχαν ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας βία και απειλές και στη συνέχεια τον είχαν βιάσει ο ένας μετά τον άλλο, ενώ κατέγραφαν τις αποτρόπαιες σκηνές με τρία κινητά τους, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αποδείχθηκε ότι πράγματι περιείχαν το αρρωστημένο υλικό. Σε βάρος των τεσσάρων 17χρονων ασκήθηκε δίωξη για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.
 
Αυτοί θα κυκολοφορούν ελεύθεροι στην Λέσβο. Πολίτες, το νου σας για τα παιδιά σας και τις γυναίκες σας!!