Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οι ισλαμιστές που χτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tην βάση τους στην Αθήνα είχαν οι ισλαμιστές που πραγματοποίησαν τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες όπως αποκαλύπτει η δικογραφία του Πρωτοδικείου Βρυξελλών στο οποίο δικάστηκαν τα μέλη του πυρήνα τρομοκρατών της πόλης Βερβιέ.
 
Με βάση την δικογραφία, εντοπίστηκαν κάρτες SIM και υπολογιστές σε δύο «γιάφκες» της Αθήνας βρέθηκαν οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών και σχέδιο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όπως και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στις δύο ευρωπαϊκές μητροπόλεις
 
Μαζί με τις δέκα κάρτες sim που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι η ελληνική Αστυνομία βρήκε φωτογραφίες ενός τετραδίου στο οποίο υπήρχαν χειρόγραφες οδηγίες για την κατασκευή της γνωστής εκρηκτικής ύλης TATP.
 
Η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι.
 
Βρέθηκαν και φωτογραφίες σημειώσεων με σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
 
Τα μέλη του επονομαζόμενου «πυρήνα της Βερβιέ» χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό των ταξιδιών τους από τη Συρία στο Βέλγιο και αντίστροφα. Ίχνη ορισμένων εξ αυτών εντοπίζονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα, ενώ χρησιμοποιούσαν κοινά διαβατήρια για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους.
 
Είναι σαφές λοιπόν ότι οι ισλαμιστές του ISIS διαμέσου των προσφύγων περνούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο και διοργανώνουν χτυπήματα κατά των δυτικών πόλεων. Άλλη μια αμαρτία που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι και η Δύση γενικότερα για το έγκλημα που διοργάνωσαν στην Συρία με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Μ.Άσαντ.
 
Πριν αρκετούς μήνες ο Frederic Van Leeuw, ο Βέλγος εισαγγελέας είχε πει ότι είχαν βρει 33 λίβρες «οικιακών εκρηκτικών» σε ένα σπίτι που είχε χρηιμοποιηθεί από τους δύο βομβιστές που χτύπησαν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως δημοσίευσε και το Associated Press. Τότε οι δύο εκρήξεις είχαν συνδυαστεί με μία ακόμα έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών με περισσότερους από 30 ανθρώπους να σκοτώνονται και να τραυματίζονται άλλοι 270.
 
Φυσικά είχαν χρησιμοποιηθεί και καρφιά για να εξυπηρετήσουν ως θραύσματα στις συγκεκριμένες κατοικίες σύμφωνα με την Chicago Tribune.
 
Η βασική εκρηκτική ύλη κατά τον  Van Leeuw ήτα μια ουσία με το όνοα triacetone triperoxide, ή αλλιώς TATP μια κρυσταλλική σκόνη που αποτελεί εφιάλτη τόσο για τους τρομοκράτες όσο και για τους αστυνομικούς λόγω της αστάθειάς της.
 
Θεωρείται ότι κατασκευάζεται εύκολα και ανιχνεύεται πολύ δύσκολα και διαθέτει την ισχύ του 80% του TNT. (Οι τρομοκράτες το ονομάζουν ως "the Mother of Satan" σύμφωνα με το The Future of Things.)

Ο γνωστός "shoe bomber" χρησιμοποίησε TATP το 2001, όπως και οι τρομοκράτες στο Λονδίνο το 2005 και το 2006. Το χημικό αυτό συστατικό χρησιμοποιήθηκε επίσης και σε πυροδοτηθείσες βόμβες στο University of Oklahoma το 2005 και στο Texas City, το 2006, σύμφωνα με ερευνητές του  Northeastern University.

Αλλά χρησιμμοποιήθηκε και τον Νοέμβριο στις επιθέσεις στο Παρίσι
«Το TATP και άλλα εκρηκτικά που ανήκουν στην οικογένεια των υπεροξειδίων χρησιμοποιούνται  εκτενώς από τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο γιατί είναι εύκολο να κατασκευαστεί και δύσκολο να εντοπιστεί» είπε ο Ehud Keinan ένας χημικός  του Technion-Israel Institute of Technology, σε μια συνέντευξή του για την έρευνά του πάνω στην ουσία αυτή.

Το εκρηκτικό αυτό εχει τρομάξει τους επιστήμονες από το 1895 όταν και ανακαλύφθηκε.
Προφανώς λοιπόν στην Αθήνα έγινε η εκπαίδευση κατασκευής του αφού τα υλικά για να το φτιάξουν θα τα έπαιρναν σε Βέλγιο και Γαλλία. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της απρόσκοπτης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών.

Ακόμα έχουμε την τύχη η Ελλάδα να μην αποτελεί στόχο. Ίσως διότι αποτελεί χώρα γέφυρα και δεν θα ήθελαν οι ισλαμιστές να κλείσει ο «διάδρομος» από αναγκαστικά έκτακτα και μακρόχρονα μέτρα ασφαλέιας.