Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη ζευγάρι Βουλγάρων που είχαν εξαπατήσει 59χρονη και της είχαν αποσπάσει 40.000 ευρώ

«Λαβράκι» έπιασε ένα ζευγάρι Βουλγάρων όταν εκβίασαν και εξαπατήσαν μια 59χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο λέγοντάς της ότι η κόρη της προκάλεσε ένα θανατηφόρο τροχαίο και για να γλιτώσει χρειάζεται να τους δώσει 40.000 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι μια 40χρονη Βουλγάρα ήταν η γυναίκα που παρέλαβε τα χρήματα μετά από τηλεφωνική «διαπραγμάτευση» με έναν «μαϊμού» αστυνομικό της Τροχαίας ο οποίος ζήτησε αρχικά 50.000 ευρώ από την αναστατωμένη 59χρονη και… συμβιβάστηκε με τα 40.000 ευρώ!

Αμέσως έγινε έρευνα στη σπίτι της 40χρονης αλλοδαπής, όπου συνελήφθη ο 43χρονος ομοεθνής σύντροφός της. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4.300 ευρώ και κατασχέθηκαν ως προϊόν της απάτης. Η «εισπράκτορας» προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα, αλλά δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Στην κατοχή της βρέθηκαν 35.800 ευρώ από τα χρήματα που είχε πάρει από την 59χρονη κι έτσι της επιστράφηκε ολόκληρο το ποσό! Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι την ίδια ημέρα το ζευγάρι είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλα πέντε υποψήφια θύματα, που δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα! 

Οι δύο Βούλγαροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και τους ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία περιλαμβάνει άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται.