Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Απέδρασαν δέκα λαθρομετανάστες από την Αμυγδαλέζα μετά απο τις βραδινές αναταραχές.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ; ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ απο τον στρατο


Δέκα τέσσερις αλλοδαποί (11 υπήκοοι Πακιστάν, 2 Αφγανιστάν και 1 Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα (8 υπήκοοι Πακιστάν και 2 Αφγανιστάν). 

Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στην Αμυγδαλέζα εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην οποία αναφέρεται ότι ομάδες αλλοδαπών επιτέθηκαν στους αστυνομικούς φρουρούς με πέτρες και μπουκάλια νερού. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 14 συλλήψεις αλλοδαπών κρατουμένων και για δέκα ακόμη που έχουν αποδράσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την 21.10 ώρα περίπου χθες, στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, κατά το χρόνο διανομής του φαγητού, ομάδες ατόμων, από τους 1.620 συνολικά αλλοδαπούς, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε την 01.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα.

Δέκα τέσσερις αλλοδαποί (11 υπήκοοι Πακιστάν, 2 Αφγανιστάν και 1 Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα (8 υπήκοοι Πακιστάν και 2 Αφγανιστάν).

Επιπλέον, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί αλλοδαπών. Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις (σπασμένες πόρτες, παράθυρα, υαλοπίνακες, κ.λπ.), ενώ οκτώ οικίσκοι κάηκαν ολοσχερώς.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι τώρα, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, 41 αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».
 

Το χρονικό της εξέγερσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, η εξέγερση έγινε διότι ανακοινώθηκε χθες στους λαθρομετανάστες ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησης από ένα χρόνο σε 18 μήνες. Άλλος ένας λόγος είναι ότι τους είχαν κόψει το ρεύμα, λόγω εργασιών, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά.

Την ώρα της διανομής του φαγητού, περίπου στις 9 μ.μ., οι αλλοδαποί κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκ των οποίων 10 τραυματίστηκαν -όχι σοβαρά- από τον πετροπόλεμο και ρίψη αντικειμένων.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στους οικίσκους (κοντέινερ) που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Για πολλή ώρα γινόταν ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ στη συνέχεια επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. 


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ 10 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ.. 

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ε;  ΦΑΤΕ ΤΟ!