Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 4Χ4 ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΩΝ

Πάνω από 20 εντοπίστηκαν από Έλληνες μόνο στο Λαζαράτι! Ειδοποιήθηκε η Ιντερπόλ που κάνει έρευνες...

Οι "αποκαλύψεις" των Αλβανικών αστυνομικών υπηρεσιών, για τις εκτάσεις που καλλιεργούνται με χασίς στο Λαζαράτι Αργυροκάστρου και τα τεράστια έσοδα που έχουν οι έμποροι ναρκωτικών, φέρνουν στην επικαιρότητα και ένα άλλο ζήτημα, που έχει ελληνικές προεκτάσεις. 

Αφορά κλοπές αυτοκινήτων 4Χ4 που έχουν γίνει από πολλές περιοχές της Ελλάδος (αρκετά εκ των οποίων και από τα Γιάννενα) και σήμερα ένας αριθμός από αυτά έχει μεταφερθεί στην Αλβανία, που χρησιμοποιούνται ως υδροφόρες(!) για το πότισμα των χασισοκαλλιεργειών.

Πού εντοπίστηκαν...
Όσο και αν για πολλούς αυτό μπορεί να θεωρηθεί απίστευτο, εν τούτοις είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» το θέμα έχει απασχολήσει τις Ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς και τις Προξενικές, ύστερα από παραστάσεις Ελλήνων που έχουν χάσει τα αυτοκίνητά τους.

Στο Νότο, κλεμμένα αγροτικά αυτοκίνητα 4Χ4 έχουν εντοπιστεί στο Λαζαράτι, από Έλληνες που έχοντας σχετικές πληροφορίες επισκέφτηκαν προ καιρού την περιοχή, όπου έκπληκτοι μέτρησαν - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - περισσότερα από είκοσι ελληνικά αυτοκίνητα τέτοιου τύπου, που σήμερα δεν αποκλείεται να έχουν ξεπεράσει και τα τριάντα!

Έρευνες και από Ιντερπόλ
Για επιστροφή των κλαπέντων οχημάτων, ούτε λόγος να γίνεται. Ορισμένοι ιδιοκτήτες που βρήκαν τα αυτοκίνητά τους στο Λαζαράτι, κατέφυγαν στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου, αλλά και στην Ιντερπόλ η οποία ξεκίνησε κάποιες έρευνες, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των Αλβανικών Αστυνομικών Αρχών αναπτέρωσε τις ελπίδες τους, ότι τελικά μπορεί να κινηθούν οι μηχανισμοί ελέγχου των κλεμμένων οχημάτων και της παράδοσής τους στους Έλληνες ιδιοκτήτες, αν και ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση από την Ελλάδα προς την Αλβανία, τόσο μέσω της Ιντερπόλ, όσο και μέσω της διπλωματικής οδού. Οι Ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πλέον σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο εξάγονται τα κλεμμένα οχήματα στην Αλβανία, καθώς είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δίοδοι στις παραμεθόριες - εκτός των Τελωνείων όπου οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί - από τις οποίες οι Αλβανοί μαφιόζοι καταφέρνουν, αξιοποιώντας και τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων οχημάτων (αγροτικά, με μεγάλη ιπποδύναμη) να τα περνούν ανενόχλητοι στην πατρίδα τους, όπου τα πουλάνε (το πιθανότερο) στους καλλιεργητές χασίς και όχι μόνο.
Πηγή: epirusgate