Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ, ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΣΥΝΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στα Καμένα Βούρλα από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρία άτομα για ληστεία εις βάρος ενός άνδρα, 61 ετών, ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην περιοχή.

Πρόκειται για έναν 33χρονο Έλληνα και για δύο 25χρονους υπηκόους Αλβανίας και Βουλγαρίας, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 60χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματία και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, χθες, περίπου στις 18.30, οι τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα και προσποιούμενοι τους πελάτες διάλεξαν κάποια είδη, αξίας 350 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια και ενώ ο 61χρονος ιδιοκτήτης τούς ζήτησε να πληρώσουν, εκείνοι αρνήθηκαν και ασκώντας εις βάρος του σωματική βία αφαίρεσαν τα συγκεκριμένα είδη και τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων λίγο αργότερα οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταβεί τις τελευταίες ημέρες στα Καμένα Βούρλα από περιοχή της Αττικής και φιλοξενούνταν από τον 60χρονο Έλληνα, δηλώνοντας ότι ενεργούσαν υπό τις εντολές του.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. zougla.gr