Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑ, ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ Ή ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ... ΑΘΗΝΑ... 2013 ΜΧ...!!! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ...

1_168+(1)

46583-10%CE%B1%CE%B14166

46583-104%CE%B1171

46583-104166

46583-104167

46583-104170

46583-104171

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αναγκαζόμαστε να ζούμε σαν τα ζώα, επειδή η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην εκτεταμένη εξαθλίωση της πόλης γενικότερα και του 6ου Δ.Δ. ειδικότερα. Οι φωτογραφίες δεν είναι από παζάρια στα πέρατα της Ασίας και της Αφρικής

Είναι εικόνες από την παραλαϊκή που στήνεται από εκατοντάδες αλλοδαπούς και τις μαφίες τους εδώ και πολλούς μήνες στην οδό Φυλής κάθε Τετάρτη. Ρομά, Αφγανοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί, νταβατζήδες, πρεζέμποροι, έμποροι λαθραίων τσιγάρων και κλεπταποδόχοι στήνουν πάρτυ κάθε Τετάρτη, πριν ακόμη τελειώσει η λαϊκή, κατά κύριο λόγο από την οδό Δεριγνύ ως την Αγίου Μελετίου. 

Και επειδή όλη αυτή η έκταση δεν τους φτάνει καταλαμβάνουν πλέον και τους κάθετους δρόμους έχοντας βγει πια και στην Αριστοτέλους. Σε λίγο και στην Πατησίων... Το ίδιο θέαμα κάθε Σάββατο και στην Μιχαήλ Βόδα.

  Εκατοντάδες αλλοδαποί απλώνουν ένα σεντόνι πάνω στο οδόστρωμα και πουλάνε ό,τι έχουν μαζέψει από τα σκουπίδια και ό,τι τους έχουν δώσει σε φιλανθρωπία οι ΜΚΟ, η Εκκλησία, ο Δήμος και συμπολίτες μας. Ρούχα, παπούτσια, μικροπράγματα και διάφορα άλλα. Εκεί πάει η φιλανθρωπία, για όποιον δεν γνωρίζει.


Ακόμη και ζωντανές κότες πουλάνε, τις οποίες άκουσον άκουσον τις βγάζουν από τα υπόγεια - κοτέτσια, όπου διαμένουν.
Μία φορά ήρθε ολόκληρο φορτηγάκι με ζωντανές κότες μέσα σε κλουβιά, τις οποίες τις πούλαγε ένας Ρομά. Τους έδινε μία στο κεφάλι, εκεί μέσα στον κόσμο και ο αγοραστής τις έπαιρνε ψόφιες. Ολα αυτά μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το σκουπιδαριό δε που αφήνουν από όπου περάσουν δεν το χωράει ο νους και η φαντασία.

  Υπάρχουν πάρα πολλά μικρά παιδιά, κυρίως Αφγανόπουλα, που τα αφήνουν όρθια ώρες δίπλα στα σεντόνια, πολλά μωρά σε καρότσια επίσης, για να διασφαλίσουν την «πραμάτεια» τους από τους «κακούς» αστυνομικούς, όταν και όποτε αυτοί εμφανίζονται.


 Χτες κάναμε φασαρία να μαζέψουν την πραμάτεια και εμφανίστηκαν δύο ελεεινοί 60άρηδες Ελληνες, προφανέστατα νταβατζήδες, από αυτούς που συναντά κανείς σε χαρτοπαικτικές λέσχες και οίκους ανοχής, να ζητήσουν τον λόγο και να μας πουν «δεν τους λυπάστε τους καημένους που είναι φτωχοί». Να ποιοί είναι οι αλληλέγγυοι.
Μαζί τους έσκασε μύτη και όλη η Πακιστανική προστασία. Φυσικά εξαφανίστηκαν μόλις είδαν πως καλέσαμε το 100. Ενα μόνο περιπολικό με δύο νέα παιδιά μπόρεσε να καθαρίσει ένα κομμάτι της παραλαϊκής, μόνο με την παρουσία τους.

 Για το θέμα έχουμε απευθυνθεί τρεις φορές εγγράφως στο Υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι υπεύθυνο για τις λαϊκές, επανειλλημμένως στον Δήμο, ο οποίος δεν έκανε τίποτε, στην Δημοτική Αστυνομία, που όσο λειτουργούσε, προσπαθούσε με τις ελάχιστες δυνάμεις της να τους διώξει και φυσικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

 Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλατείας Βικτωρίας