Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Επιδόματα ανεργίας τσέπωναν οι αλλοδαποί με πλαστά στοιχεία!Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που κάνει η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης απάτης, που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. 

Ο ίδιος ο οργανισμός έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος 21 αλλοδαπών και όσοι ακόμα εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

 Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν πάει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά, για να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.  

Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται. 

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.  

Οι αλλοδαποί για ακόμη μια φορά κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη αρπάζοντας με κάθε τρόπο ακόμα και τα λιγοστά αποθέματα των δημόσιων οργανισμών της χώρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ αντίθετα οι αλλοδαποί λαμβάνουν πολλών ειδών επιδόματα (πολυτέκνου, ανεργίας) εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του κράτους.