Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Θεσπρωτία: Αλβανοί "έγδυσαν" το όχημα του εργοταξίου!

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες για την κλοπή εξοπλισμού από μηχάνημα σε εργοτάξιο εταιρίας, στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.


Αρχικά, τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Λούρου εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Λούρου – Κοτσανόπουλου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με επιβάτες τους δύο αλλοδαπούς.
Εκείνοι, μόλις κατάλαβαν ότι θα τους κάνουν αστυνομικό έλεγχο, προσπάθησαν να ξεφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου, βρέθηκε μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες δεσίματος, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές αποσύνδεσης, από μηχάνημα έργου που βρισκόταν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ο όγκος των οποίων είναι ενδεικτικός συστηματικών κλοπών και όχι περιστασιακών διαρρήξεων. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο σκύλλες, ένας κόφτης, δύο ζευγάρια γάντια, δύο κάβουρες, ένας σκούφος, μία καστάνια επαγγελματική, πέντε κλειδιά, δύο μπουλονόκλειδα, μία ράβδος για πολύκλειδα, μία αυτοσχέδια προέκταση κλειδιού και πέντε κλειδιά άλλεν, ένα πριόνι, ένα πολυκατσάβιδο και επτά καρυδάκια μεγάλα.


ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες επιστράφηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για να εξακριβωθεί η έκταση της δράσης των αλλοδαπών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.