Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Πακιστανών που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Πελοπόννησο..Τραυμάτισε ανθυπαστυνόμο για να αποφύγει την σύλληψη..28χρόνος Πακιστανός

Εξιχνιάστηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
 
Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας,ενώ στην υπόθεση ενέχονται τουλάχιστον τρία (3) ακόμα μέλη
 
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (29-1-2013), ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας.
 
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (29-1-2013), στο 84ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
 
Οι τέσσερις επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Από τις έρευνες και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος .
 
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους (250) κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις (3) μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών .
 
Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), σαράντα εννέα (49) κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι τριάντα τρεις (33) στην Κορινθία, οι δεκατρείς (13) στην Αργολίδα και οι τρεις (3) στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -350.000- ευρώ.
 
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.
 
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από τα Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.