Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αφήνει ελεύθερους αλλοδαπούς εγκληματίες και φονιάδες.ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ άφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ...

Αφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ... Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των τριών αλλοδαπών ληστών με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι κατηγορούνται για πολλές ένοπλες ληστείες και μεταξύ άλλων και για τον τραυματισμό αστυνομικού στα Φάρσαλα τον Ιούλιο του 2010...!!

Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 6μηνου προσωρινής κράτησης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας, στην οποία ανήκει ο τραυματισμένος αστυνομικός, που αναρωτιούνται:

Στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως.

Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα».

Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»;

Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω; Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις».

Θα παραιτηθεί άραγε ο προστάτης των λαθρομεταναστών κ. Ρουπακιώτης ή η παρουσία του στην μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι σημαντική για να κάνει δηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής;


Η Χρυσή Αυγή ήδη κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς Υπουργό Δικαιοσύνης

Οι δικαστικές Αρχές αφήνουν ελεύθερους άκρως επικίνδυνους κακοποιούς
Μετά την θλιβερή περίπτωση της «απόδρασης» του αφγανού δολοφόνου του Θανάση Λαζανά, που κατ’ ουσία αφέθηκε ελεύθερος από τις εισαγγελικές αρχές – το εν λόγω σήριαλ είχε συνέχεια. Επικίνδυνοι κακοποιοί, μέλη μίας εκ των συμμοριών με τα καλάσνικοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω γραφειοκρατίας. Το φαινόμενο που παρατηρείται είναι θλιβερό. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με κίνδυνο της ζωής τους συλλαμβάνουν τους εγκληματίες και εν συνεχεία η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποιες ποινικές ευθύνες αντιμετωπίζουν οι επίορκοι δικαστικοί που αφήνουν ελεύθερους στυγνούς εγκληματίες;

Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να πάψει πλέον να γελοιοποιεί τη χώρα αυτό το φαινόμενο και με ποιες θεσμικές παρεμβάσεις το Υπουργείο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη βαριά εγκληματικότητα;

Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ