Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κορινθία: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου ένα χρόνο μετά. Αλβανοί οι δράστες.

Η δολοφονία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2011, στο Λαλιώτη Κορινθίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

 

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να ενέχονται και στην δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.

Τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - Αλβανοί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών - είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τέσσερα.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπών αυτοκινήτων και απόπειρας κλοπής
Συνολικά από την δράση τους είχαν πάρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έβαζαν στόχο κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Έμπαιναν στα σπίτια τους με βαρύ οπλισμό και τραυμάτιζαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα σκληρή βία.

Ο φόνος του 53χρονου


Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν στο διώροφο σπίτι όπου έμενε στο ισόγειο ο 53χρονος και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.
Στην συνέχεια πήραν λεφτά και έφυγαν με αυτοκίνητο του 48χρονου.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.