Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Απόπειρα απόδρασης Γεωργιανών: Έτσι τους συνέλαβαν οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας - βιντεο

Αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης από δύο Γεωργιανούς έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Οι δύο κρατούμενοι οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα ως «οικονομικοί μετανάστες» αλλά στην ουσία για πλιάτσικο και ληστείες όπως άλλωστε συνηθίζουν, προσπάθησαν να αποδράσουν αλλά αυτή τη φορά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Η απόπειρα απόδρασης ξεκίνησε σε φανάρι της οδού Δηληγιάννη, κοντά στο κτίριο της Τροχαίας Αττικής, που βρίσκεται στο Σταθμό Λαρίσης. Η μεταγωγή τους έγινε με συμβατικό αυτοκίνητο. Ο ένας κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες και να φύγει από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ενώ ο δεύτερος δεν τα κατάφερε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς δυνάμεις της Αστυνομίας καταδίωξαν τον Γεωργιανό που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα στην οδό Ψαρών.

Κατά την καταδίωξη του Γεωργιανού αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα προκειμένου να τον σταματήσει.

Μετά τη μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό, ο ένας κρατούμενος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των φυλακών , καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίστηκαν  λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα  και ο δεύτερος στις φυλακές Ναυπλίου.

Οι Γεωργιανοί μετά από μια σύντομη περίοδο κράτησης  θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να απελαθούν όπως ορίζει η πάγια διαδικασία.